Hulpactie uit NOP voor kinderen Irak

EMMELOORD - De nieuwe Nederlandse Stichting voor de Kinderen van Irak (NSKI) uit Emmeloord houdt dezer dagen een grote inzamelingsactie voor de (wees)kinderen van Noord-Irak.

Juist nu is in de media veel aandacht voor de ernstige en onveilige situatie rond Noord-Irakese steden als Mosul. In die noordelijke regio van Irak helpt NSKI vele kinderen die in of buiten vluchtelingenkampen en weeshuizen lijden als gevolg van het nog steeds voortdurende gewapende conflict met IS. Deze kinderen hebben snel allerlei hulp nodig: eten, drinken, schoenen, kleding, medicijnen en tenten. In nauwe samenwerking met een aan de regering gelieerde stichting kan NSKI die noodhulp op korte termijn veilig naar Irak laten transporteren. Ter plaatse wordt de uitdeling vervolgens verzorgd en gecoördineerd door de voorzitter, de Emmeloordse inwoonster Suhaila Sawa, en de vele lokale medewerkers van NSKI. Medicijnen koopt NSKI ter plaatse met behulp van donaties uit binnen- en buitenland.

NSKI benadert particulieren, kerken, scholen en bedrijven in en buiten Emmeloord om binnen afzienbare tijd in totaal 4 grote vrachtwagens afgeladen naar Irak te kunnen laten vertrekken. Het eerste transport is gepland voor 10 april.

Op de zaterdagen 1 en 8 april tussen 9 en 13 uur aan het adres Zeeasterstraat 19 in Emmeloord neemt NSKI graag alle nog goed bruikbare kleding en schoenen in ontvangst. Dat geldt ook voor voedsel, zoals rijst, blikgroente, meel, olie, gedroogde melk, water, thee en paracetamol. Tevens is financiële ondersteuning nodig, met name om ter plaatse medicijnen te kunnen kopen die in Nederland niet kunnen worden verkregen.

Voor informatie, ideeën en bijdragen kan gemaild worden naar troostnski@gmail.com of contact worden opgenomen met bestuurslid en hulpcoördinator Frank Troost via (06) 15573735. Meer informatie over NSKI en het bankrekeningnummer voor donaties is te vinden op www.nski.info.