Flevo Boys koestert puntje: 'Met beetje geluk win je'

Emmeloord - ‘Jammer van die rode kaart. We hebben het maximale eruit gehaald. We moeten tevreden zijn met het gelijke spel.’ Inne Schotanus toonde zich realistisch na de puntendeling tussen Flevo Boys en SV Urk: 1-1.

De coach van de Emmeloorders was best te spreken over de prestatie van de thuisclub, die na een uur met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Roelof Strikwerda. De concurrentie pakte geen punten, dus zo bezien was het een goed weekend voor Flevo Boys. Het ene punt bezorgt Flevo Boys een plek net boven de degradatiestreep. SDV Barneveld heeft nu een punt achterstand, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Met nog zes wedstrijden voor de boeg wordt het heel spannend. Flevo Boys heeft nog kansen om de afgang naar de eerste klasse te voorkomen, maar dan zullen aanvoerder Aran Nijboer en consorten beter voor de dag moeten komen dan tegen Urk. Zowel Nijboer als Schotanus was redelijk tevreden over het vertoonde spel, maar de derby boeide maar matig. Vloeiende aanvallen en goeie combinaties waren een zeldzaamheid, evenals uitgespeelde kansen.

Tien man

‘Het was geen denderende wedstrijd’, zei Aran Nijboer. ‘De knullige manier waarop de gelijkmaker viel is typerend voor dit seizoen. Na de rode kaart hebben we de wedstrijd goed doodgemaakt. Je moet met het puntje tevreden zijn.’ Inne Schotanus vond dat zijn ploeg verdiend op voorsprong kwam. ‘We zaten voor rust goed in de wedstrijd. En in de tweede helft hadden we de controle, ook toen we met tien man speelden.’ Dat klopt, want Urk was niet bij machte het numerieke voordeel uit te buiten. De beste kans was voor Flevo Boys. Harvey de Boer mikte zuiver, maar Urk-doelman Koffeman tikte de bal onder de lat weg. Natuurlijk moest Flevo Boys terug na de rode kaart voor Strikwerda. Schotanus bracht Jesse Betaze in voor Frank Post, een verdediger voor een aanvaller. In de counter moest het gevaar vooral komen van de snelle William de Boer, maar die zat in de zak van Bennie Dunnink.

Misser

Voor rust was het een saaie vertoning. Vooral het eerste half uur gebeurde er bijna niets. Flevo Boys had de controle, maar daar was ook alles mee gezegd. Een fout van Riekelt Jan Brands, die de bal aan Harvey de Boer verspeelde, hielp Flevo Boys in het zadel. Timon Rorije rondde in de 37e minuut keurig af: 1-0. Vier minuten later was het alweer gelijk. Arnoud Post kreeg de bal in de zestien tegen zijn arm. Brands maakte zijn misser vanaf de stip goed: 1-1. ‘Met een beetje geluk win je’, vond Schotanus. ‘We doen er alles aan om erin te blijven. Het liefst wil je twee punten erbij hebben, aan de andere kant is een punt pakken beter dan verliezen.’ Zo dacht Aran Nijboer er ook over. De aanvoerder wil liever nog even niet denken aan wedstrijden tegen Omlandia en Balk. De eerste klasse is een schrikbeeld voor Nijboer. Flevo Boys heeft nog zes finales voor de boeg. Harry de Ridder