Rutten maakt lijstje met wensen voor MFA

RUTTEN - Op de jaarvergadering van Dorpsbelang Rutten stond woensdag de besteding van de 3,5 miljoen euro van de gemeente Noordoostpolder voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) centraal.

De gemeente is na de financiële toezegging eerder dit jaar aan beurt om een projectleider voor de accommodatie aan te stellen. In het dorp hebben alle gebruikers inmiddels de opdracht gekregen om hun behoeften en wensen kenbaar te maken, waar dan een werkgroep mee aan de slag is. Aan de hand hiervan wordt halverwege dit jaar een plaatje gemaakt van wat het dorp wil en zal daarover een overeenkomst opgesteld worden. Met dat rapport kan dan een architect aan de slag, vertelt Arianne Arianne de Groene Wondergem. Zij werd in de vergadering herkozen tot voorzitter.

Het dorp kan zich ook al vast buigen over acties om geld binnen te halen voor het nieuwe onderkomen. In het totaalplaatje wordt een bijdrage van 300.000 euro gevraagd. Daarvan komt 130.000 uit zelfwerkzaamheid en is al 100.000 gereserveerd door RKO. Uit acties moet dan nog 70.000 opgehaald worden.

De dorpelingen kregen ook alvast de boodschap mee om na te denken over de invulling van de locaties de Stiepe en basisscholen De Sjaloom en Paulusschool, die in augustus 2019 vrijkomen als het onderwijs en de Stiepe onderdeel van het MFA zijn. ‘Gedacht wordt aan woningen voor senioren, maar eventueel ook voor jongeren. Er is behoefte aan woningen in het dorp en we hebben geen bouwkavels meer’, aldus Arianne.