Poiesz ontvouwt winkelplan voor De Deel

EMMELOORD - Poiesz Supermarkten uit Sneek wil aan de Deel een supermarkt met twee bouwlagen appartementen en een ondergrondse fietskelder realiseren.

Directeur Piet Smit legde de raadsleden maandag een gedetailleerd bouwplan voor Met een passage moet het nieuwe bouwwerk verbonden worden naar een parkeergarage. Smit liet weten dat zijn bedrijf staat te popelen om het plan uit te voeren. ‘We praten al twaalf jaar mee over de plannen voor een nieuw stadshart met daarin een nieuwe supermarkt voor ons. We zijn wel een beetje klaar met wachten en willen als het kan morgen beginnen met de bouw.’

De gemeente neemt het plan van Poiesz mee in de besluitvoering rond de herinrichting van het Hart van Emmeloord, aldus wethouder Henk Suelmann. Het definitieve plan voor het centrum moet voor de zomervakantie klaar zijn. Het bouwen van een supermarkt op de Deel staat haaks op de wensen van de bevolking dat in het Open Plan Proces aangaf geen supermarkt te willen op de Deel.

D66 en de SP vinden dat de bevolking het laatste woord moet hebben. D66 wil desnoods een referendum. De presentatie van Poiesz is nog slechts de opmaat voor de politieke besluitvorming in de komende maanen.