80 Procent burgers NOP bekend met MOR

EMMELOORD - Inwoners van Noordoostpolder zijn goed bekend met het doen van MOR meldingen (Melding Openbare Ruimte). Een derde van de inwoners kent de MOR en heeft in de afgelopen drie jaar een melding gedaan.

Ook onder mensen die de MOR niet hebben gebruikt is het goed bekend. De gemeente wil graag dat inwoners nog meer de MOR gebruiken. De totale bekendheid van de MOR is de afgelopen drie jaar gestegen van 74 naar 81 procent. Het digitaal melding doen is daarbij het meest populair. De gebruikers zijn tevreden over de invulling op de website van de gemeente. In 30 procent van de gevallen meldt iemand anoniem. De meeste mensen willen graag bericht terug hoe de gemeente de melding gaat oplossen. Dat bericht krijgen zij in 65 procent van de gevallen binnen een werkweek en in 30 procent binnen 1 werkdag.

In de afgelopen drie jaar steeg het aantal opgeloste problemen binnen een week van 36 naar 47 procent. Opgelost binnen twee weken steeg van 42 naar 62 procent. Inwoners vinden niet altijd dat ze voldoende geïnformeerd worden. In 2013 werd slechts 10 procent voldoende geïnformeerd, in 2016 is dit gestegen naar 37 procent. Wel is men tevreden over de oplossing die de gemeente biedt.