Efficiënt Nagele blijft meedoen

NAGELE - Twee keer op doel schieten en twee keer scoren. Nagele flikte het in de eerste helft in de derby tegen Tollebeek. Het was de basis voor de 3-0 zege, waardoor Nagele volop bovenin meedoet in de vierde klasse A.

Zeker voor rust was het spel van de thuisclub zeer pover. Niet van het niveau dat je verwacht van een club die uitzicht heeft op het kampioenschap. Niet dat een titel het vooraf gestelde was, maar ja, als je zo goed meedoet, moet je ervoor gaan. Het doel van Nagele was om zo snel mogelijk afstand van de onderste plaatsen te nemen, maar dat doel is inmiddels bijgesteld. ‘We voetballen goed en willen nu bij de eerste vier eindigen. Dan mogen we aan de nacompetitie meedoen. We staan er goed voor’, zei trainer Bennie Vissers tevreden.

Tweede plaats

Nagele deed prima zaken in de inhaalronde, ook al omdat concurrent Makkum onderuit ging tegen TOP ’63 (3-2). Nagele sprong over Makkum heen naar de tweede plaats, vlak achter koploper VHK. Maar Makkum, Delfstrahuizen en Scharnegoutum hijgen in de nek van de runner-up. De verschillen zijn klein. Vissers was vanzelfsprekend content met de uitslag, maar zeker niet met het vertoonde spel voor rust. ‘De eerste helft was van onze kant dramatisch. We schoten twee keer op doel en scoorden twee keer. Dat is trouwens ook een kwaliteit. Na rust waren we veel beter dan Tollebeek.’ Tollebeek had misschien stiekem gehoopt op afgelasting van de wedstrijd, omdat onder andere Jordy Schouten, Bas Leyten, Henk Pit en Rik Loman waren er niet bij. Niet dat Hans Hamersma zich achter dat excuus wilde verschuilen, maar het ontbreken van enkele basisspelers deed zich wel voelen bij de gasten, die desondanks het eerste half uur het beste van het spel hadden. Tollebeek had het vaakst de bal, won de meeste duels en hield Nagele ver van het eigen doel af. Kansen creëren was niet het sterkste punt van Tollebeek, waardoor Nagele in de race bleef.

Snelle counter

Spits en aanvoerder Ad Withaar opende na een dik half uur de score door knap uit de draai raak te schieten. In de slotminuut van de eerste helft rondde Jasper Boekee een snelle counter vakkundig af. Een mokerslag voor Tollebeek, dat na rust niet meer het niveau van de eerst helft haalde. Vlak voor tijd tikte Joris Steenkamer de derde binnen, maar wat Vissers betreft had zijn ploeg de score meer moeten opvoeren. Kansen zat. Voor Tollebeek maakte het niets uit. Hamersma en zijn mannen staan er niet goed voor, maar de coach bleef optimistisch. ‘We kijken nog niet naar beneden, dat is niet nodig. Vorige week speelden we goed en als we zo blijven spelen als in de eerste 35 minuten tegen Nagele komt het goed.’ Collega Vissers kan de andere kant op, naar boven, kijken. Nagele zit koploper VHK op de huid en wint ook mindere wedstrijden. De symptomen van een kampioenskandidaat. ‘Dit is een leuk eerste seizoen’, aldus Vissers, die hoog opgaf van de kwaliteiten van zijn ploeg. ‘Onze kracht ligt voorin en op het middenveld, maar we geven ook weinig weg. Nagele is echt een collectief.’ Harry de Ridder