Vovem ‘90 op zoek naar zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten

EMMELOORD - De Jeugd Sponsor Actie van supermarkt Poiesz is weer losgebarsten. Tot en met 1 april zijn verschillende sportverenigingen uit Noord Nederland druk in de weer om zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen en daarmee een mooi bedrag voor hun sportvereniging op te halen. Zo ook Vovem ‘90 uit Emmeloord.

“Wij zijn heel blij met deze actie van Poiesz. Het is een actie die ons in staat stelt om dingen te doen die als extra kunnen worden gezien ten opzichte van het gangbare zoals het geven van trainingen en het organiseren van wedstrijden. Door deze actie proberen we naast die elementen ook wat leuke dingen voor onze jeugdafdeling te organiseren”, vertelt Harry Binnenmars, penningmeester bij Vovem ’90. De volleybalvereniging doet al een aantal jaar mee met de Poiesz-actie.

Voorgaande jaren besteedde de sportvereniging het geld aan het opzetten van beachvolleybalactiviteiten voor de jeugd. “Af en toe geven we het ook uit aan een inspeelshirt voor bijzondere toernooien. Dit jaar komt het geld ten goede aan en het organiseren van een jeugdactiviteit die de verbinding tussen de jeugdleden wat moet gaan vergroten. Dat we de jeugd met elkaar een leuke dag of een leuk weekend kunnen gaan aanbieden.” Welke vorm deze activiteit krijgt, hangt af van de animo. Volgens Binnemars zou dit een kamp kunnen zijn of iets van een zeskampactiviteit.

“De jeugd is heel belangrijk voor onze club. We zijn een vereniging met ongeveer 225 leden waarvan ruim de helft jeugd is.” De volleybalvereniging probeert zoveel mogelijk te jeugd te motiveren om munten te verzamelen. “Het is wel een actie waarvoor je continu aandacht moet vragen en dan voornamelijk bij de ouders. Dat zij ook zien dat dit een goede actie is voor het leefbaar houden van de vereniging. Het is een hele sympathieke actie.”

De Jeugd Sponsor Actie van Poiesz wordt afgesloten door het Jeugd Sponsor Gala dat 7 april plaatsvindt in het WTC Expo in Leeuwarden. Deze avond worden de cheques uitgereikt aan de sportverenigingen en zijn er optredens van aansprekende artiesten. Per sportvereniging worden er acht jeugdleden uitgenodigd.