Atletes AVNOP grijpen eremetaal op NK

NOORDOOSTPOLDER - Tijdens het NK Atletiek Indoor in het Apeldoornse Omnisport hebben Manon Schoop en Esmay Meinders respectievelijk goud en zilver behaald bij het hoogspringen bij de meisjes junioren A.

Vooraf beloofde het al een spannende wedstrijd te worden; de top-7 lag qua persoonlijk record slechts 4 centimeter uitelkaar. De 1,68 meter bleek een echte scherprechter te zijn. Op deze hoogte waren nog negen atletes in de race voor het eremetaal. Manon Schoop was de enige atlete die tot en met 1,68 meter alles foutloos sprong. Esmay Meinders en Ilse Kuijf haalden de 1,68m ook in een sprong, maar hadden beiden voor de 1,65m drie sprongen nodig. De 1,71m bleek voor Esmay Meinders , die vorige week op dit onderdeel al knap negende bij de senioren werd, te hoog gegrepen, waardoor ze samen met Ilse Kuijf de tweede plaats deelde.

Voor Manon Schoop betekende de 1,71m de bekroning van een mooi weekend met ook nog een vierde plaats op de 60 meter en een vijfde plaats op 60 meter horden. Hiermee bleek het gehele podium voor springsters van de Dutch High Jump Foundation, waar de beide AV NOP atletes al jaren bij trainen.