Redouan Boundati in voorportaal Oranje

EMMELOORD - Redouan Boundati, het 17-jarige talent van SC Emmeloord, behoort tot de voorselectie van Oranje onder-19. Hij is door bondscoach Max Tjaden uitgenodigd om op 28 februari naar Zeist te komen.

Het zaalvoetbaltalent, door zijn trainer Mo Boutarout naar voren geschoven, mag volgende week Max Tjaden en zijn staf overtuigen van zijn kwaliteiten in een anderhalf uur durende training, die bestaat uit diverse partijvormen. De voorselectie, die uit 32 spelers bestaat, moet meteen worden teruggebracht naar een selectie van zestien spelers en vier keepers. ‘Dat wordt een hele klus’, geeft Tjaden toe.

Beste speler

Boundati werd via een e-mail op de hoogte gebracht van zijn plek in de voorselectie van het nationale zaalvoetbalteam voor spelers, die in 1998 of 1999 zijn geboren. ‘Natuurlijk ben ik blij en trots, zeker weten.’ Hij denkt zijn uitverkiezing mede te danken te hebben aan zijn puike optreden op een groot toernooi voor spelers onder de 17 jaar in Purmerend, waar veel grote teams van de partij waren. ‘Ik werd daar uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.’

De broers Brahim en Abdel Boundati worden door hun neef nadrukkelijk genoemd als succesfactor. ‘Met hen is het succes begonnen, aan hen heb ik veel te danken’, aldus Redouan. ‘Twee toppers, aan wie we een voorbeeld kunnen nemen. Ik heb veel van hen geleerd. Ja, zij zijn ook trots.’ Wat zijn de specifieke kwaliteiten van Redouan Boundati? ‘Ik zoek altijd een simpele oplossing, alleen als het niet anders kan, maak ik een actie. Ik ben geen spectaculaire speler, maar wel eentje die iedereen graag in zijn team heeft.’

Eind april

Volgende week zal duidelijk worden of de kwaliteiten van de Emmeloorder toereikend worden geacht om de schifting in Zeist te doorstaan. In de diverse partijvormen zullen Tjaden en zijn assistenten met name letten op bewegen met en zonder bal, handelingssnelheid, aannemen van de bal, de passing en afronden. ‘Dan zien we heel snel hoe het zit.’ Mocht Redouan Boundati deze selectieronde overleven, dan wacht hem eind april een interland tegen België.

Redouan Boundati is een van de weinige geselecteerden, die niet in de eredivisie spelen. ‘Als hij een kans wil maken door te stoten naar Oranje, dan moet Redouan overstappen naar een eredivisieclub. Dan kan hij twee keer per week trainen en wekelijks op het hoogste niveau spelen. Dan krijgt hij de meeste weerstand en kan hij zich doorontwikkelen.’ Eerst maar eens kijken of Boundati na dinsdag nog in de picture is. ‘We zoeken allround spelers, die goed kunnen verdedigen én aanvallen’, aldus Max Tjaden. Boundati weet wat hem te wachten staat.

Harry de Ridder