Voetbal NOP: Flevo Boys overtuigt, Urk gelijk

Emmeloord - Flevo Boys won zaterdag overtuigend met4-1 van Oranje Nassau. Eindelijk weer een zege, dus ook de nodige opluchting.

Al na dertien minuten was het raak voor de Emmeloorders. William de Boer (foto) opende de score. Nog geen tien minuten later was het Timon Rorije met de 2-0. Een comfortabele 2-0 ruststand kreeg vervolgens een uitstekend vervolgd. Arnoud Post maakte er op briljante wijze 3-0 van. Hij knalde een bal van ver in de kruising. Rorije maakte er in de slotfase 4-0 van, waarna het slotakkoord aan de bezoekers was: 4-1. Volgende week speelt Flevo Boys uit tegen DOVO.

Urk knokt terug

SC Genemuiden heeft op eigen veld een 2-0 voorsprong in de wedstrijd tegen SV Urk uit handen gegeven. Net voor de rust bracht Danny Menting zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Toen de topscorer van de hoofdklasse B, Omar Kavak, in de 72e minuut de 2-0 op zijn naam bracht, dachten de Urker supporters hardop dat hun ploeg weer de boot zou ingaan. Maar in de 83e minuut  passeerde Harmen de Boer de Genemuider-sluitpost Albert Flier heel verrassend met de aansluitingstreffer. De 2-1 stand bleef tot de negentigste minuut op het scorebord staan. Toen passeerde de voormalige Genemuider-speler uit Urk, Riekelt Nentjes, met een kiezelhard schot de keeper van de thuisclub voor de tweede keer. Derhalve was de eindstand 2-2. (Jelle ten Napel) Espel wint SC Espel begon na de winterstop tegen Blokzijl. Blokzijl had in de eerste minuten de eerste kans op de voorsprong, maar kon deze niet verzilveren. Daarna was Espel wakker en kreeg steeds meer het overwicht. Kansen kwamen er niet echt, maar Espel had wel het betere van het spel. Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde; namelijk een sterk verdedigend Blokzijl, dat iedere keer met lange halen de voorhoede zocht. Uiteindelijk kwam Espel redelijk fortuinlijk op een 0-1 voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Blokzijl. Daar bleef het bij. (Riny Balk)

Uitslagen

SC Bant - Willemsoord: 1-1 SC Creil - Bolsward: 2-1 SV Ens - Oudega: 4-1 SV Tonego - Zeerobben: afg SV Marknesse - DWP: 1-4 VV Nagele - Mulier: 1-0 VV Tollebeek - Lions 66: 1-2 ZONDAG FC Kraggenburg - Balkbrug RKO - Mildam: Roden - SC Emmeloord: