Harry van Slooten goed op schot in regiocompetitie

Ens - De 33-jarige handboogschutter Harry van Slooten uit Urk heeft afgelopen vrijdag voorlopig een eind gemaakt aan de suprematie van Peter de Jong uit Emmeloord.

In de regiocompetitie van Noord Nederland, meetellend voor de Nationale ranglijst individueel, won Van Slooten op de 25 meter afstand. In de Enser sporthal werd vrijdagavond de derde ronde verschoten van de competitie. Na twee keer een matig optreden deed Harry van Slooten dan eindelijk wat van hem verwacht mag worden. Met een hoge score van 235 punten over 25  schoten gaf hij de intussen gedoodverfde favoriet Peter de Jong met 230 punten het nakijken.

Op dreef

De Jong maakte in de beginfase een paar foutjes en kwam er daarna niet meer aan te pas tegen een goed op dreef zijnde Harry Van Slooten. Met goede scores van 228  en 226 punten legden de Emmeloorders Cor van Sloten en Remco Bosma beslag op de derde en vierde plaats. Voor het eerst kwam het Ere klasse team van de Schutterij goed uit de verf. In de Compoundklasse was het erg spannend in de strijd om de tweede plaats tussen Ad van Oosten en Gerrit Boerman uit Ens. Van Oosten trok uiteindelijk aan het langste eind met 227 punten tegen 226 voor clubgenoot Boerman. De 72-jarige veteraan  Nico Kamp deed hier wat van hem werd verwacht en won afgetekend met een score van 236 punten. Het was zijn derde overwinning op rij.