Sportverkiezingen: Van Gerner, Woudwijk, Estafetteploeg en Witteveen winnen

Emmeloord - Tijdens de Sportverkiezingen Noordoostpolder zijn woensdagavond de winnaars uit diverse categorieën bekendgemaakt.

Sportman

Hardloper Stefan Woudwijk uit Emmeloord is Sportman van het Jaar geworden. Hij bleef turner Michel Vos uit Ens en wielrenner Remco Grasman voor tijdens de verkiezingen in de Bosbadbal in Emmeloord.

Sportvrouw

Sportvrouw van het jaar werd Céline van Gerner. Zij turnde afgelopen zomer fantastisch tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Zij liet schaatsster Femke Beuling en voetbalster Rebecca Doejaaren uit Kraggenburg achter zich. Het is voor Van Gerner de vijfde keer dat zij deze prijs wint.

Talent

Talent van het jaar is geworden Melle Witteveen, voetballer van sc Heerenveen. Hij bleef Jeroen de Kroon (schaatser) en Julia Vermue (paardensport) voor.

Team

Estafetteploeg jongens C AV Nop won de verkiezingen boven Topklasse-kampioen Futsal sc Emmeloord en sv TONEGO uit Luttelgeest

Vrijwilliger

Sportvrijwilliger van het jaar werd Wiebren Faber. Hij heeft een jarenlange staat van dienst als vrijwilliger bij onder meer sv Urk. Voor zijn verdienste ontving hij de Clemens Overmars prijs.