Eindejaarsconcert mannenkoor ‘Urker zangers’

EMMELOORD - Mannenkoor ‘Urker zangers’ zal op vrijdag 30 december een eindejaarsconcert verzorgen in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Op veler verzoek zal dit concert vooral in het teken staan van Negrospirituals en Gospels. Het koor staat onder leiding van Jacob Schenk.

Het koor heeft in de loop der jaren een grote reputatie opgebouwd met het zingen van Negrospirituals en Gospels. Geen concert van het mannenkoor verloopt zonder dat deze doorleefde liederen worden gezongen. Dit jaar worden ze dus extra voor het voetlicht gebracht.

Vanwege het speciale karakter van het repertoire van deze avond wordt het koor begeleid door het Jan Willem van Delft Trio, een swingend, gepassioneerd en funky combo. Zij zullen ook zelf enkele nummers ten gehore brengen, op zoek naar een muzikaal avontuur en tegelijkertijd interactief naar haar luisteraars. Het jonge Urker talent Gerben Schenk (zoon van) zal deze avond verder opluisteren met zijn mondharmonica.

Door de combinatie van zangers en muzikanten belooft dit Eindejaarsconcert een levendig avondvullend programma te worden, waarin het koor en de muzikanten zich optimaal muzikaal kunnen presenteren.

Mannenkoor ‘Urker Zangers’ werd bijna 49 jaar geleden opgericht met als doelstelling een gevarieerd repertoire hooggestemd te zingen. Het inmiddels befaamde Eindejaarsconcert in Theater ’t Voorhuys biedt het mannenkoor een prachtig podium en ideale gelegenheid om de doelstellingen en het brede repertoire, met de karakteristieke eigen koorsound en op spontane wijze tot uitvoering te brengen.

Eindejaarsconcert 2016 - Mannenkoor ‘Urker Zangers’

Datum: vrijdag 30 december 2016

Locatie: Theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1 - Emmeloord

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 18,50

Kaarten: Reserveren bij Theater ‘t Voorhuys – of bel 0527 – 699 907

Reserveren bij het mannenkoor via de mail: reserveren@urkerzangers.nl

Meer informatie op www.urkerzangers.nl/nieuws/eindejaarsconcert-2016