Eerste avond Kerst in Oud Kampen trekt 40.000 bezoekers

KAMPEN - Drukte komt vroeg op gang, crowd management leidt bezoeker in de juiste banen

KAMPEN De eerste avond van het theaterfestival ‘Kerst in Oud Kampen’ heeft zo’n 40.000 bezoekers getrokken, iets meer dan vorig jaar. Volgens organisator Gerrie Kragt kwam de drukte al vroeg in de avond op gang, ondanks een paar druppels regen. In de volle stegen en straten vermaakte iedereen zich prima met de tientallen theateracts, kraampjes en uiteraard de nostalgische kermis.

Studenten van Landstede uit Zwolle werden net als vorig jaar ingezet om de drukte in de Kamper binnenstad in de juiste banen te leiden, in samenwerking met de politie en Stadstoezicht. Dat werkte: als bepaalde stegen vast dreigden te lopen, werden omleidingsroutes ingezet waarmee de bezoekers uiteindelijk weer op een rustiger deel van het parcours konden aansluiten.

Films en sprookjes

De bezoekers werden in de Oudestraat onder andere verrast door optredens van filmhelden als The Blues Brothers, Laurel en Hardy en Charly Chaplin. In de aanliggende stegen waren het vooral sprookjes als Aladin en de SoeteSuickerbol waaraan mensen zich konden vergapen. Net als voorgaande edities waren ook de motortent van de steile wand en het nostalgische vlooientheater weer een succes.

Voor meer informatie, kijk op www.kerstinoudkampen.nl of bezoek de Facebookpagina met onder andere filmregistraties van de beide avonden.