Vovem knokt zich naar subtop

Emmeloord - Ze was moe en bezweet, maar vooral tevreden en blij over de afgetekende zege van Vovem op OSK. "Knap om met 4-0 van deze tegenstander te winnen", concludeerde Jasmijn Hof.

De aanvoerder had natuurlijk ook gezien dat de opponent uit Sneek de punten niet cadeau gaf en dat er veel routine aan de andere kant van het net stond. Twee keer wankelde Vovem, maar met veel doorzettingsvermogen voorkwam de thuisclub setverlies. Het was geen toeval dat op die momenten in de tweede en vierde set Jasmijn Hof een doorslaggevende rol speelde. De routinier (29) uit Bant sloeg met enkele fraaie, onhoudbare smashes de benodigde punten bij elkaar toen het nodig was. "Leuk om zo belangrijk te kunnen zijn voor het team", glimlachte ze.

Opgaande lijn

De vrouwen van Vovem hebben na de degradatie de opgaande lijn in de 3e divisie B te pakken. Na de goede seizoensstart volgde een dipje, maar inmiddels staat Vovem stevig op de derde plaats. DBS en VC Sneek zijn waarschijnlijk niet meer in te halen, maar in de (sub)top meedraaien is toch al meer dan menigeen had gehoopt. Vond ook Jasmijn Hof. "Het gaat lekker. We hebben geen grote selectie, dat breekt je op tegen de toppers. De wisselmogelijkheden zijn beperkt. Maar we hebben deze competitie nog nooit met 4-0 verloren. Van koploper DBS verloren we met 3-2. Dat zegt wel iets." De ervaren aanvoerder wilde ermee zeggen, dat er nog rek in het team zit. Wim Bijsterbosch speelt in de ontwikkeling van het team wat Jasmijn Hof betreft een hoofdrol. "Wim is top; hij heeft het gewoon. Zijn manier van coachen past bij ons en de sfeer is geweldig. Dat doet wat met je. Wim heeft veel meiden naar een hoger niveau getild." Het is een van de redenen waarom Jasmijn Hof het na vele jaren in het eerste van Vovem nog steeds naar haar zin heeft. "Ik denk nog echt niet aan stoppen. En ik denk ook dat ze me nog wel nodig hebben."

Ronduit onsportief

De routine en aanvalskracht van Hof sleepten Vovem er op de moeilijke momenten doorheen. Bij 23-24 in de tweede set en 24-25 in de vierde set zorgde zij voor de beslissende punten, waardoor Vovem in vier sets won: 25-18, 27-25, 25-21 en 28-26. Uit de setstanden blijkt wel dat het geen gemakkelijke zege was. "We maakten soms domme fouten en zij hadden soms slimme balletjes. En zij konden heel goed praten", merkte Hof op, doelend op het constante gemekker van de Friezinnen over de arbitrage. "Soms waren ze ronduit onsportief. De scheidsrechter had best rood kunnen geven." OSK speelde met veel vrouwen in het team, die op hoog niveau hebben gespeeld. Die mix van toch wel kwaliteit, ervaring en strijdlust maakte het Vovem niet makkelijk. De dames van de administratie, die de score en wissels bijhielden, gunden OSK vanwege de strijdlust wel een set, maar binnen de lijnen dachten ze daar toch echt anders over. Vovem had in de eerste en derde set van meet af aan een voorsprong en gaf die niet meer uit handen en in de andere sets knokte de nummer drie zich twee keer knap terug toen het fout dreigde te gaan. "Een knappe overwinning", vond uitblinker Jasmijn Hof. Harry de Ridder