Gave effecten op vuurwerkshow Pathuis Vuurwerkwinkel

EMMELOORD - Dat het druk en gezellig wordt de laatste dagen van het jaar bij Pathuis Vuurwerkwinkel staat vast. De voorbereidingen voor de gratis toegankelijke vuurwerkshow op donderdag 22 december vanaf 20.00 uur aan het Ecopark zijn getroffen. ,,Het wordt een gave show met knallende finale, waarin we minimaal zeven minuten vol gas geven.” Dik Pathuis heeft er zin in.

Sinds vijf jaar verkoopt hij in zijn zaak op het Ecopark vuurwerk, daarbij wordt hij geholpen door een inmiddels ervaren team van vrienden en familie. ,,In deze tijd, waneer het wat rustiger is in de verkoop en plaatsing van zonweringen en veranda’s, is dit een prachtige aanvulling op ons bedrijf.”

Vuurwerkshow

Vuurwerkexperts van Rubro halen tijdens de vuurwerkshow alles uit de kast om de bezoekers het mooiste legale vuurwerk te demonstreren. ,,De vuurwerkshow duurt ongeveer een half uur. Onze vuurwerk top 10 wordt in tweevoud afgestoken en we hebben dit jaar voor het eerst een grande finale van producten die we allemaal zelf verkopen. Het legale vuurwerk benadert steeds meer het illegale vuurwerk”, vertelt Pathuis. ,,Vaak is het legale vuurwerk nog wel mooier en daarnaast is het veel veiliger.” De vuurwerkshow is goed te zien vanaf de Dukaat op het industrieterrein De Munt. Bezoekers die dichter bij willen genieten van de show, kunnen vanwege de te verwachten drukte het best op de fiets naar het Ecopark komen.

De favoriete box van Dik is de ‘Spirit of Beijing’. ,,Een fantastische box! Ook de Crash box is geweldig. Deze zag ik dit jaar voor het eerst in een show en deed me versteld staan. Een mooie box voor een zachte prijs.” Op drie staat de Event Box six elements. ,,Het zijn alle drie kwalitatief goede en veilige boxen van onze leverancier Rubro.” Hardloper en favoriet onder de jeugd zijn de Thunder Kings. Het hele assortiment van Rubro is verkrijgbaar bij Pathuis Vuurwerkwinkel.

Veiligheid staat bij Pathuis voorop. ,,Bij ons krijg je bij aanschaf van vuurwerk altijd een veiligheidsbril gratis, daarnaast voldoen wij aan alle veiligheidseisen. Het vuurwerk is opgeslagen in twee bunkers met goede blusinstallaties, die jaarlijks gekeurd worden. We zijn erkend als vuurwerkverkoper door VuurwerkCheck en we zijn lid van de belangenvereniging BPN. Klanten weten dat ze bij ons altijd een goed en veilig product kopen.’

De voorverkoop van het vuurwerk is inmiddels gestart via pathuisvuurwerkwinkel.nl. De verkoopdagen zijn op 29, 30 en 31 december.

Tekst: Margot Maljaars