Landelijke opbrengst Grote Clubactie: € 8,4 miljoen

EMMELOORD - Clubs uit Emmeloord en omstreken halen € 44.402,- op met Grote Clubactie

EMMELOORD Lotenverkopers van sport-, cultuur en hobbyverenigingen hebben dit jaar weer fanatiek loten van de Grote Clubactie verkocht. De opbrengst van verenigingen uit Emmeloord en omstreken is in totaal € 44.402,-. De jaarlijkse financiële injectie die clubs door de Grote Clubactie krijgen, is onmisbaar voor onder meer de aanschaf van materialen, het inrichten van het clubhuis of het organiseren van activiteiten. Met de opbrengst worden in heel Nederland meer dan 10.000 doelen gerealiseerd.

De opbrengsten voor de verenigingen uit Emmeloord en omstreken zijn op dinsdag 13 december tijdens de Grote Clubavond bekend gemaakt in de Intersport-winkel in hun regio. De avond stond in het teken van de cheque-uitreiking, het delen van ervaringen en een dankwoord naar de vrijwilligers van de clubs.

Lotenverkopers vullen clubkas

In 2016 deden 5.600 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Zo'n 250.000 enthousiaste lotenverkopers verkochten in totaal 2,8 miljoen loten en werd er dik € 8,4 miljoen opgehaald, waarvan 80 procent rechtstreeks naar de clubkas gaat.

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: ,,We koesteren het verenigingsleven, ook in de toekomst. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 91 procent van de clubs in Nederland activiteiten organiseert die extra geld opleveren om rond te komen. Financiële acties zoals de Grote Clubactie zijn dus hard nodig om het verenigingsleven bereikbaar en betaalbaar te houden. Het is daarom fantastisch dat verenigingen dit resultaat behalen door de inzet van tienduizenden enthousiaste vrijwilligers met hart voor hun club!"

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in het genereren van inkomsten, door middel van lotenverkoop. Met de opbrengst kunnen deze verenigingen mooie doelen realiseren. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80 procent direct naar de clubkas gaat, de resterende 20 procent gaat onder meer naar prijzen en de organisatie.

De Grote Clubactie is in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. In 2016 namen er 5.600 verenigingen deel aan de Grote Clubactie en werden er 2.801.662 loten verkocht. Dit resulteerde in een opbrengst van € 8.404.986,-.