Vrijwilligers voor Kerstlunch gezocht

KAMPEN - Humanitas-Kampen en De Verrekijkers willen evenals in 2015 tijdens de donkere tijden rond Kerst wat warmte en gezelligheid brengen aan hen die alleen zijn. Daarom is er op Eerste Kerstdag een gezellige bijeenkomst met een kerstlunch.

Oud en jong, oorspronkelijke Kampenaren en nieuwe Kampenaren, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de kerstlunch. Specifiek die mensen, die met de komende Kerstdagen geen familie, vrienden of bekenden om zich heen hebben en dus onvrijwillig, als anderen in een feeststemming zijn, zelf niet de gezelligheid kunnen beleven.

De kerstlunch zal samen met vrijwilligers worden voorbereid en geserveerd. Gezellig met elkaar genieten van het eten, spreken met elkaar en luisteren naar muziek en verhalen, elkaar inspireren en licht in elkaars leven brengen. Hiervoor zoekt De Verrekijker vrijwilligers.

Wie zich samen met De Verrekijker wil inzetten om medebewoners dit licht te geven, kan zich hiervoor opgeven. Er worden vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om feestelijke tafels te maken, van koken houden of die willen helpen de spullen weer op te ruimen.

De kerstlunch zal plaatsvinden op zondag 25 december 2016 van 12.30 tot 15.00 uur in de Levensbron aan de Vloeddijk 62 in Kampen. .

De ingrediënten, gesponsord en geleverd door Jumbo supermarkten, worden op donderdag 22 december verwacht. Koken van het eten kan dan op 23 en 24 december plaatsvinden. Het dekken van de tafels gebeurt op zaterdagmiddag 24 december. Op dinsdag 27 december wordt alles weer opgeruimd.

Aanmelden kan door een mail met naam, adres en telefoonnummer te sturen naar vzs.ijsseldelta@gmail.com. Geef daarbij aan of u tafels wilt dekken en versieren, wilt koken en wat u wilt koken: voorgerecht, hoofdgerecht of toetje of wilt helpen met opruimen op 27 december. Opgeven kan ook per brief of kaartje opgeven met vermelding van bovenstaande gegevens en voorkeur. De brief of het kaartje kan gestuurd worden naar de Vereniging van Vrijzinnigen, Vloeddijk 62, 8261 GD in Kampen.