Voetbal: Flevo Boys wint eindelijk weer eens, RKO verslaat hekkensluiter

Emmeloord - Flevo Boys heeft eindelijk weer eens een zege geboekt. In eigen huis werd AZSV met 3-0 verslagen door de mannen van trainer Inne Schotanus.

De Emmeloorders kwamen op voorsprong via Lars Klijnstra. Na rust wist William de Boer de marge te vergroten. Hij scoorde twee keer en daarmee was de zeer welkome zege een feit. De Boys gaan hierdoor met een beter gevoel de winterstop in. Op 14 januari wordt de competitie al weer hervat. NSC uit Nijkerk is dan de tegenstander.
Urk verliest in tweede helft van CSV Apeldoorn
Na in het eerste bedrijf een 0-1 voorsprong op het scorebord gezet te hebben, gaf SV Urk in Apeldoorn in de tweede helft de winst uit handen. Riekelt Nentjes was de speler die de score voor de bezoekers opende. Het leek erop dat Urk deze middag als winnaar van het veld zou stappen. Maar dat pakte anders uit want door drie doelpunten van CSV Apeldoorn na de hervatting kwam de thuisploeg uiteindelijk op een 3-1 voorsprong. Dit werd ook de einduitslag omdat het team van Lucas Hoekman de laatste 45 minuten het net niet meer kon vinden. RKO wint van hekkensluiter RKO was er op gebrand om na een mindere periode een goed resultaat neer te zetten om zo afstand te nemen van de onderste regionen. De ploeg uit Rutten zocht vanaf het begin de aanval en liet zien dat het enkel genoegen nam met een zege. Na tien minuten spelen was het raak via Rob Loman. Hij kopte raak uit een corner van Luca Schra. Tien minuten na rust werd de voorsprong verdubbeld. Lars Deinum werd in stelling gebracht door een lange pass van Jasper Kamp. Deinum zette goed voor en vond Loman voor het doel. Loman kopte zijn tweede van de middag raak: 2-0. Na een uur spelen werd het 3-0 via Luca Schra. Op 29 januari staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma, tegenstander is dan Dronrijp. Opsteker voor SC Emmeloord SC Emmeloord gaat met een goed gevoel de winterstop in dankzij in een hartstochtelijke en passionele wedstrijd met 1 - 5 te winnen bij het Groningse Velocitas. Eerder deze week had hoofdtrainer Dick Schuurman bekend gemaakt de club aan het eind van dit seizoen te gaan verlaten. Emmeloord is door diepe dalen gegaan en was weer eens toe aan een goede overwinning om zelfvertrouwen bij te tanken. Ondanks alle tegenslagen is de positieve sfeer en saamhorigheid altijd overeind gebleven in het blauwe kamp. SVM krijgt klop SVM verloor in eigen huis met 1-5 van De Griffioen. De bezoekers genoten tijdens de rust van een 0-2 voorsprong. Nadat De Griffioen uitliep naar een 0-5 voorsprong, kon Martin Peters zeven minuten voor tijd nog iets terugdoen namens de ploeg uit Marknesse. Uitslagen SC Creil - Lions'66: 2-1 SV Ens - SC Espel: 2-0 Tonego - Nijland: 1-1 VV Tollebeek - Arum: 2-2 VV Nagele - Bolsward: 5-0