'Baggerwedstrijd' Orca's dames 1

Urk - De Dames van Orca's 1 verloren zaterdag kansloos van Jugglers uit Enschede. Het werd 71-55.

Na drie weken wedstrijdloze weken mochten de Orca's weer opdraven. Dat er geen ritme was, was gelijk zichtbaar. Bij Jugglers ging scoren voortvarend en na zes minuten stond het al 12-6. "Daarna kregen we een opleving en door scores van Melissa de Raat en Wilja ten Napel kwamen we goed terug. We sloten het eerste kwart zelfs winnend af: 14-16", aldus Janita de Boer.
Het tweede kwart hadden de Urker damestot halverwege het initiatief. "We pakten punten vanuit de verdediging en speelden ons spelletje. Tot de zevende minuut hadden we nog steeds tweepunten voorsprong maar daarna was het weer hun schutter en center die de punten maakten." De ploegen gingen rusten met een 31-29 stand.
Het derde kwart begon dramatisch. Vijf scores inside van Jugglers deden Orca's de das om. Na drie minuten was de achterstand opgelopen tot 10 punten. "We probeerden nog wat terug te doen en halverwege leken we puntje voor puntje ook terug te komen. We sloten het kwart af met 51-46."
Het vierde kwart begon Orca's verdedigend weer sterk en dat resulteerde direct in scores. Na twee minuten stond het 54-52, maar daarna was het over en uit. De Boer: "Jugglers deed er een schepje bovenop en wij lieten het gewoon gebeuren. Geen intensiteit of vechterslust of iets wat er op zou lijken en Jugglers kon lachend de wedstrijd uitspelen." Eindstand 71-55.