Zaalvoetballers Emmeloord doen weer mee

Emmeloord - Met vijf goals was Redouan Boundati de gevierde man bij SC Emmeloord. "Het ging goed, maar het kan nog beter", bleef de pas 17-jarige uitblinker bescheiden. De zaalvoetballers wonnen met 8-2 van ’t Knooppunt 2.

Het was de tweede overwinning in successie voor de eerstedivisionist. Vorige week was De Ruif, de nummer laatst, de klos: 3-7 in Tuitjenhorn. De promovendus kan de punten heel goed gebruiken. Tot vorige week bleven de Emmeloorders zonder zege, maar nu lijkt de ban gebroken. Tel daarbij op dat de kans groot is, dat een paar ‘verloren zonen’ terugkeren en het mag duidelijk zijn dat het alsnog een vrolijke kerst wordt voor het gemêleerde gezelschap. SC Emmeloord is dit seizoen meer dan ooit een duiventil. Enkele spelers uit Arnhem en omgeving, die het afgelopen seizoen hun steentje bijdroegen aan de promotie, wilden opeens geld zien. "Je wilt het liefst de selectie kwalitatief op peil houden, maar dat kost geld en dat is er niet", aldus Riaz van den Bosch, de godfather van het Emmeloordse zaalvoetbal. Eigen talenten, een uit de hoofdstad aan komen waaien Japanner en een Marokkaan uit Harderwijk hebben de leemte opgevuld. En doelman Harmen Kramer maakte plaats voor Jacob Kramer. Van den Bosch: "De beste doelman van Urk."

Streep eronder

Inmiddels is de situatie veranderd en lijkt het erop dat de vertrokken spelers in de winterstop (bestaat in het zaalvoetbal ook) weer aansluiten bij de selectie. Volgens de bondsregels is het mogelijk en Riaz van den Bosch zei vrijdagavond, dat de zaak is uitgepraat en dat wat hem betreft er een streep onder gezet kan worden. Sommige spelers moeten dan misschien vrezen voor hun plek in de eerste selectie maar dat geldt zeker niet voor Redouan Boudati, die evenals aanvoerder Abdel Boundati excelleerde in het degradatieduel. De twee Boundati’s (de derde Boundati, Bilal, was minder nadrukkelijk aanwezig) eisten een gedeelde hoofdrol op. Redouan scoorde vijf keer en was tevens niet te beroerd om veel verdedigend werk op te knappen. Abdel scoorde één keer, nam zijn ploeg onvermoeibaar op sleeptouw en bracht het publiek een paar keer in verrukking met mooie staaltjes voetbal. Goed om te zien dat spelers uit Emmeloord in de strijd voorop gingen en van doorslaggevende betekenis waren.

Niet gerust op

’t Knooppunt kwam langszij na de snelle eerste goal van Redouan Boundati, maar nog voor rust liep een effectief en efficiënt SC Emmeloord uit naar een comfortabele 5-1 voorsprong. Al was Van Den Bosch er niet gerust op, omdat zijn ploeg tot voor kort vaak in de tweede helft de tegenstander uit het zicht zag verdwijnen. Deze keer was dat niet het geval. De thuisclub consolideerde in eerste instantie gemakkelijk de voorsprong en liep in de slotfase nog uit naar 8-2. De vierde (van grote afstand) en de laatste goal (stijf in de kruising) waren de mooiste doelpunten van Redouan Boudati. De uitblinker speelde met een ingetapete enkel. "In overleg met de fysio ben ik vaak gewisseld. Ja, ik heb best nog last van die enkel." Redouan Boundati heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot vaste waarde. "Het verschil met de hoofdklasse is echt heel groot, maar toch geloof ik niet dat we gaan degraderen." Harry de Ridder