Zignea-mannen: "Jetze, kom terug!"

Emmeloord - Twee van de drie Vissen zijn al terug in de Zignea-kom. Keimpe en Haje helpen het doel van de heren te verwezenlijken: promoveren. Wat zou het mooi zijn als Jetze het trio Vissen bij Zignea completeert.

Meteen na afloop van de wedstrijd tegen het derde van Aqua-Novio ’94 (eenvoudige 16-6 zege) wordt gespeculeerd over de terugkeer van Jetze Vis. De selectie is niet erg optimistisch over de kans dat de derde Vis het doet, maar je weet nooit. "Ik kom nooit meer in een zwembad", zou Jetze volgens Peter Flohil, aanvoerder van Zignea, hebben geroepen. Jetze Vis is helemaal klaar met waterpolo. Toch: hij is inmiddels twee keer gesignaleerd in de Bosbadhal, om de verrichtingen van de ambitieuze mannen te volgen. "Misschien komt er meer van", klinkt het hoopvol uit de mond van Flohil.

Zeven gewonnen

Jetze Vis kan de kwaliteit van de selectie een nieuwe impuls geven. Wie weet wat mogelijk is in de nabije toekomst, want de Zignea-mannen doen het nu al zo goed in de tweede klasse B. Zeven wedstrijden gespeeld en zeven gewonnen. Doelsaldo 71-31. Over twee weken staat het duel tegen concurrent Polar Bears op het programma. "Een heel belangrijke wedstrijd", zegt Peter Flohil. De andere grote uitdager is Triton Putten, dat van de tien wedstrijden er slechts één verloor. In eigen huis was Zignea nipt (6-5) te sterk voor Triton. De terugkeer van Keimpe en Haje Vis én Niek Martens, die in Friesland bij SGHA speelde, betekent een aanzienlijke kwaliteitsimpuls. "Dat scheelt enorm", zegt Peter Flohil. Daarnaast hebben de mannen zichzelf de vraag gesteld: wat willen we? Antwoord: bovenin meedoen en als het even kan kampioen worden. "We wonnen de eerste wedstrijd net aan en sindsdien zitten we in een flow", constateert Peter Flohil. "We hebben een hecht team, dat voor elkaar wil werken. En dan is er veel mogelijk, dat blijkt nu wel."

Ongelijke strijd

Tegen middenmoter Aqua-Novio ’94 komt Zignea geen moment in problemen. De ploeg uit Nijmegen heeft weliswaar de voorgaande drie wedstrijden gewonnen, maar de thuisclub geeft meteen vol gas en na twee kwarten is de ongelijke strijd allang beslist: 9-1. Pas bij een voorsprong van 8-0 moet Tim Sinck, die eerder al een strafworp heeft gestopt, de eerste treffer toestaan. De snelle combinaties en counters van Zignea zijn teveel voor Aqua-Novio. In de laatste kwarten wordt het spel van Zignea een stuk minder. "Ik ben tevreden, we begonnen sterk. Maar we gingen daarna teveel mee in het ruige spel van Aqua-Novio", is Flohil kritisch. Haje Vis is desondanks tevreden. "We hebben als team gevochten. Ik vond het een mooie pot met mooie doelpunten." Een gat in zijn tong bederft zijn stemming niet. "Het was soms worstelen, maar ik heb wel erger meegemaakt." Hij verliet AZ & PC uit Amersfoort, waar hij drie jaar in het eerste op hoog niveau speelde, omdat hij door het aantrekken van spelers van buitenaf op het tweede plan dreigde te geraken. En het reizen werd hem ook teveel. Nu is Haje Vis terug op het oude nest. "Het was wennen aan het niveau en aan de scheidsrechters, maar het bevalt me goed. Fantastisch om met Keimpe een balletje te gooien." Nu Jetze nog. De oproep is duidelijk: "Jetze, kom terug!" Harry de Ridder