't Voorhuys vervuld van trots

Emmeloord - De derde plaats op de Misset horeca Café Top 100 voor ’t Voorhuys vervult niet alleen Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn en de 40 personeelsleden met trots, maar ook de klanten zijn het.

‘De klanten zijn trots omdat in hun Emmeloord zo’n mooi bedrijf staat’, zegt Twan Hakvoort, die in de week na de bekendmaking van de prijzen, continu gefeliciteerd wordt door klanten. ‘Het is geweldig. We krijgen ook ontzettend veel bloemen, heel leuk.’ De twee die het ’t Voorhuys nu vier jaar runnen, stegen de laatste jaren al steeds op de Top-100 van Misset, maar een plekje in de top-3 is echt een droom. Het geheim van ’t Voorhuys is de sfeer en uitstraling, vinden Twan en Renée. ‘Iedereen wil hier graag zijn. We hebben oud en jong publiek. Aan de ene kant zitten vriendinnen aan tafel en verderop spreken zakenmensen elkaar. De mensen voelen zich hier thuis. We willen een huiskamer zijn voor een breed publiek, en die sfeer straalt het ook uit. Met het hotel en het theater is er ook volop dynamiek.’ Daarnaast is ’t Voorhuys vergeleken met de andere bedrijven uit de top-5 heel betaalbaar, noemt Hakvoort nog een element waarmee het scoort. Overigens is de Top-100 gewonnen door In de Karkol in Maastricht en werd De Pintelier in Groningen tweede.   ’t Voorhuys doet graag mee aan de jaarlijkse verkiezingen omdat de juryverslagen het bedrijf scherp houden, maar ook leerzaam zijn. Om mee te blijven doen in de top van de horecabedrijven, zijn er de laatste jaren bijvoorbeeld meer speciaalbieren en wijnen op de kaart gekomen. Ook is er een kleinere menukaart gekomen. ‘Daardoor kunnen we meer kwaliteit leveren, maar de klanten ook nog eens sneller bedienen.’ Om in de top te blijven is nu de uitdaging. ‘In februari gaan we de zaak opfrissen en het meubilair vernieuwen, maar de kleurstelling en gezelligheid blijft hetzelfde. Een hippe uitstraling past ons niet, warmte en gezelligheid is de ziel van ons bedrijf.’
Cees Walinga