Kunstgras Tollebeek vernield

Tollebeek - Jan Jonkers is diep teleurgesteld. "Waardeloos", is zijn reactie op de vernielingen, die zijn gepleegd aan het hoofdveld van vv Tollebeek.

Vandalen brandden gaten in het kunstgrasveld en in het doelnet. De voorzitter van de voetbalclub werd zaterdagochtend op de hoogte gesteld van de vernielingen. Hij baalt ervan. "Het is vaak genieten van de jeugd die buiten de trainingsuren gebruik maakt van ons prachtige kunstgrasveld. Waarom dan je eigen nest bevuilen door er gaten in de branden en een doelnet te vernielen?", vraagt hij zich af op Facebook.

Grote gaten

Op vijf plekken in het strafschopgebied zijn grote gaten in het kunstgras gebrand en het gat in het net is zo groot dat je er doorheen kunt stappen. "Iedereen is trots op het kunstgrasveld en doet z’n best het mooi te houden en dan gebeurt dit. Hoe hoog de kosten zijn? Geen idee. Het net kost 150 euro, dat weet ik wel." Het is niet de eerste keer dat er vernielingen zijn gepleegd op het terrein van Tollebeek. Het bestuur heeft al eerder over het plaatsen van camera’s gesproken. Voor Jonkers is de maat vol. "Een hek plaatsen is veel te duur, maar camera’s worden wat mij betreft zo snel mogelijk geplaatst." Deze week neemt Jonkers contact op met de gemeente over de vraag hoe het veld moet worden hersteld. Hij hoopt de daders met hulp van anderen te kunnen achterhalen zodat de kosten op de daders kunnen worden verhaald. Harry de Ridder