Bijzonder voetbaltoernooi ter ere van Jeroen

CREIL - Vrijdagavond vond, na een onderbreking van twee jaar, voor de zevende keer in de Toernooihal in Creil een bijzonder zaalvoetbaltoernooi plaats.

Broers, (schoon)zussen en zwager hadden ter ere van hun in oktober 2006 overleden broer Jeroen van Wieren zijn en hun vrienden uitgenodigd voor een zaalvoetbaltoernooi. Bijna negentig personen waren aanwezig, waarvan achtenveertig ook daadwerkelijk het veld betraden.

In poule A speelden FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Feyenoord, terwijl in poule B Sportclub Emmeloord, Internazionale en Flevo Boys dames 2 het tegen elkaar opnamen. Elke club bevatte, van zowel het mannelijk als vrouwelijk geslacht, echte voetballers, rouwdouwers en bedroevende voetballers, waarbij de jongste deelnemer 6 jaar en de oudste deelnemer 63 jaar was.

In de kwartfinale won Paris Saint-Germain met 5-3 van Internazionale. In de halve finale moest FC Barcelona met 2-3 het onderspit delven tegen Sportclub Emmeloord. In de finale nam Feyenoord het op tegen Flevo Boys Dames 2. De Emmeloordse club was duidelijk sterker en stuurde de opponent terug naar de tribune. Toen even na 10.30 uur het eindsignaal klonk, vermeldde het scorebord een stand van 6-2 in het voordeel van Flevo Boys dames 2, zodat deze club zich winnaar mag noemen van het ZaalVoetbalToernooi Jeroen van Wieren 2016.