Flevo Boys in zwaar weer

Urk - Voor de voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord en hun nieuwe coach Inne Schotanus zijn het momenteel zware tijden. Uit tegen Urk werd verdiend verloren met 2-0.

Het zoekproces waar Schotanus in zit om de juiste formatie en speelwijze te vinden gaat onverminderd door. De Friese trainer heeft het ook niet makkelijk. Na de leegloop van belangrijke spelers is het team er kwalitatief op achteruit gegaan. De nieuwe spelers zoals Harvey de Boer en Jesse Betaze werken hard, maar komen voetballend tekort. De overgebleven voetballers zoals de broers Arnoud en Frank Post, aanvoerder Aran Nijboer of Timon Rorije kunnen het team niet genoeg op sleeptouw nemen.

Kansen

Tegen Urk, dat een prima start van de competitie kent, kwam Flevo Boys sterk uit de startblokken met kleine kansjes. Na tien minuten nam Urk het initiatief over. Het was aan doelman Rodney Rosink te danken en wat kunst en vliegwerk dat het halverwege nog 0-0 stond. Urk had zeker drie grote kansen om op voorsprong te komen. Schotanus: "In die mindere fase voor rust hadden we heel veel moeite met Urk. In balbezit doen we te weinig om Urk het lastig te maken en zijn we de bal snel weer kwijt." In de tweede helft leek de wedstrijd in balans. Maar na 60 minuten sloeg spits Jelle de Boer toe. Hij stond op de goede plek voor de verdiende 1-0. Urker trainer Lucas Hoekman: "Dat was terecht. We hadden het meeste balbezit en creëerden diverse kansen." 'Naïef', vond vooral Schotanus. "We geven te makkelijk de goals weg. Meestal door persoonlijke fouten. Bij de 1-0 vliegen we met twee spelers erin waardoor anderen vrij staan. Dat moet eruit." Na de voorsprong probeerden de Emmeloorders vooral via Tjeerd Korf en William de Boer iets terug te doen, maar meestal smoorde dat in goede bedoelingen. "Aan de inzet lag het niet", stelde Aran Nijboer. De 2-0 van invaller Teun Hakvoort was dan ook een uitvloeisel van de ruimte die Flevo Boys gaf aan Urk. Hoekman: "Of wij verder in ontwikkeling zijn dan Flevo Boys dat weet ik niet. Dit zijn wel jongens die al lang met elkaar voetballen. We trainen er hard voor. Elke wedstrijd willen we voetballen met verstand en spelen met het hart."

Degradatiezone

Voor Schotanus en zijn mannen is het wonden likken en vooruit kijken. Met 7 punten uit 9 wedstrijden staan de rood-witten in de degradatiezone. Maar er lijkt nog niks aan de hand. "Ik zie genoeg aanknopingspunten. We hebben een paar goede voetballers. Zeker voorin. Die moeten we goed in stelling brengen. Het moet stabieler en degelijker", analyseerde Schotanus na afloop. Zaterdag speelt Flevo Boys voor de beker tegen tweedeklasser FC Meppel. Een mooie gelegenheid om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. Frans Visser