De Jong wint in Recurve-klasse

ENS - Peter de Jong uit Emmeloord is in Ens overtuigend winnaar geworden in de Recurve-klasse bij het handboogschieten, met op een tweede plaats Youp Pebesma. Veteraan Nico Kamp was blij met zijn tweede plaats in de Compoundklasse.

Ruim zestig handboogschutters uit Noord-Nederland streden afgelopen zondag in Ens om de overwinning in de Recurve of Compoundklasse. Na de eerste ronde over 30 pijlen in de Evert van Benthem sporthal ging zeer verrassend juniorschutter Youp Pebesma uit Sneek, die voor Emmeloord uitkomt, aan de leiding in de Recurve klasse met een prima score van 277 punten , dat was één meer dan clubgenoot Peter de Jong uit Emmeloord en 3 meer dan Kevin aan het Goor uit Emmen. Peter de Jong sloeg echter genadeloos toe in de tweede ronde met een wedstrijdrecord van 289 punten en daar had niemand van terug.

De Jong werd eerste in de einduitslag met 565 punten , voor een goed presterende Youp Pebesma met 551 punten en op een derde plaats Yuan Haaima uit Zuidlaren met 542 punten. Cor van Sloten uit Emmeloord eindige als vierde en debutant Harry van Slooten uit Urk werd knap vijfde in Ens. Remco Bosma uit Emmeloord eindigde in de middenmoot. In de Compound klasse ging verrassend de eindoverwinning naar Roy Kleefman uit Emmen, voor veteraan Nico Kamp uit Emmeloord, die na bijna twee jaar afwezigheid zijn rentree maakte bij het indoor schieten. De derde plaats was hier voor Joran Drent uit Emmen die vooraf als favoriet gold. Gerrit Boerman uit Ens eindigde hier als vijfde.

Bij de dames Recurve werd Yke van de Vegt uit Emmeloord tweede achter Nelly Bunschoten uit Emmen, die duidelijk een maatje te groot was. Over twee weken wordt de wedstrijdreeks voortgezet in Zwolle.