Ervaring Henk Jan Hoekstra wijst Bant de weg tegen SVM

Marknesse - Bant was in de derby net wat slimmer en geroutineerder dan SVM. Bij rust was de eindstand van 2-3 al bereikt. SVM had het aan zichzelf te wijten dat het geen punt overhield aan deze wedstrijd.

Drie punten in de knip voor trainer Henk Sleurink van Bant, maar na afloop gaf hij eerlijk toe dat de overwinning niet terecht was. "Over het eindresultaat ben ik tevreden, maar vooral in de tweede helft waren we behoorlijk de kluts kwijt. Vooral veel tegenhouden en verkeerde keuzes.'' Trainer Koos van der Galiën van SVM stond flink beteuterd na de nederlaag. "De spelers hebben niet gedaan wat ze moesten doen. We gaven vooral de goals kinderachtig weg. Voorin waren we niet meedogenloos."

Geen veranderingen

Beide teams waren wisselvallig aan het seizoen begonnen in de derde klasse. SVM, dat zich vorig seizoen op het laatste moment handhaafde, heeft dezelfde spelersgroep. Bant, dat kampioen was geworden in de vierde klasse, heeft op de vertrokken Bart Rinsma naar Tollebeek na, een identieke selectie met veel routine. Die ervaring heeft het vooral in de persoon van de 37-jarige Henk Jan Hoekstra.

Henk Jan Hoekstra

Hoekstra was er verantwoordelijk voor dat Bant binnen 13 minuten met 0-2 voorstond. Eerst met zijn linkerbeen en daarna met het hoofd. Bij deze twee doelpunten moet ook Stefan Kramer genoemd worden, die bij beide goals als aangever fungeerde. Even leek het 'kat in het bakkie' voor Bant, maar dat was alleen maar schijn. Via Richard de Boer en een bekeken vrije trap van Jorn Strijk was het binnen het half uur weer gelijk. In deze fase werd er ook redelijk verzorgd gevoetbald. Lang kon SVM niet genieten van de gelijkmaker want Johan Kramer pegelde van dichtbij de 2-3 hoog in de touwen.

Frustraties

In de tweede helft leken alle goede bedoelingen in de kleedkamer te zijn achtergebleven. SVM wilde wel maar was krachteloos. En Bant was alleen bezig om de voorsprong vast te houden. De gebeten hond leek vooral scheidsrechter Tramper, want alle frustraties werden op deze man botgevierd. Maar het waren vooral de voetballers die niet thuis gaven. Sleurink: "Dit moet een stuk beter. We zijn hier goed weggekomen." SVM verdiende een punt maar volgens Van der Galiën speelden diverse jongens onder de maat.

Handhaven

Het seizoen is nog jong dus deze uitslag heeft weinig consequenties. Zowel SVM als Bant wil zich handhaven in deze klasse. Bant heeft genoeg ervaring om dat te realiseren. SVM heeft een jong team met een paar leuke technische voetballers. Dit moet genoeg zijn om weg te blijven bij de onderste regionen. Frans Visser