Jan Stoker baalt na wissel en nederlaag Flevo Boys

Emmeloord - Voetballer Jan Stoker is één van de zeven nieuwe spelers bij de selectie van Flevo Boys. Na zeven jaar Drachtster Boys wilde de 27-jarige Stoker een nieuwe sportieve uitdaging. Tegen DOVO werd Stoker een half uur voor tijd gewisseld. Hij zag zijn club in de laatste minuten met 2-3 verliezen.

Zittend naast de dug-out kijkt Stoker balend toe hoe de Emmeloorders op de valreep met lege handen komen te staan. 'We verdienden hier niet om te verliezen. Eén puntje was zeker verdiend.' De geboren Fries klinkt teleurgesteld nadat hij vroegtijdig werd gewisseld voor Tjeerd Korf. "Ik had vlak voor de wissel nog een mooie assist gegeven bij de 2-2. Ik had niet verwacht dat ik naar de kant moest. Ik had weinig balverlies. Na de gelijkmaker had ik zoiets van; nu opstomen naar de 3-2." Coach Inne Schotanus: "Ik vond Jan wat ongelukkig aan de linkerkant. Dat kan gebeuren. Met Korf wilde ik meer druk geven."

Puzzel

Zo puzzelt de nieuwe trainer al een tijdje naar de ideale opstelling. Tegen DOVO stond Stoker niet op zijn vertrouwde linksbackpositie. "Achterin speelden we met drie man. Daardoor schoof ik op naar het middenveld met vijf man." Deze omzetting pakte goed uit. Flevo Boys begon sterk en de 1-0 van Frank Post was verdiend. "Hierna  sloeg de twijfel toe en verloren we veel duels", stelde Schotanus. Ook Stoker belandde in een soort niemandsland, waar hij weinig aan de bal kwam. Het agressievere DOVO kwam door slap ingrijpen makkelijk aan een 2-1 voorsprong. Schotanus: "Schandalig. Hoe we dat weggaven."

Getergd

Stoker en zijn medespelers kwamen na rust getergd uit de startblokken. Stoker kwam meer aan de bal en de voorzet op William de Boer, die prachtig de 2-2 inkopte, verraadde voetbalklasse. Dat was gelijk het laatste wapenfeit van Stoker. Zijn vervanger Korf bracht wel meer elan, maar echt doordrukken lukte niet. Toen iedereen zich had verzoend met een puntje sloeg DOVO toe. Stoker zat toen al balend toe te kijken. "De resultaten vallen tegen. Toch heb ik tot nu toe geen seconde spijt van deze overgang. Ik wilde een andere club en op een hoger niveau dan Drachtster Boys. Met veel plezier rijd ik met andere Friezen naar Emmeloord."

Onderin

Voor Stoker en Schotanus waren de druiven zuur. Hoewel het seizoen nog maar net is begonnen staat Flevo Boys in de onderste regionen. Door het vertrek van enkele dragende spelers bouwt Schotanus aan een nieuw team. Dat gaat met vallen en opstaan. Volgende week wacht het onbekende Eemdijk. Hopelijk is er dan voor Stoker weer een plaatsje in de basis weggelegd. Frans Visser