Noordoostpolder warmt zich op voor Combinerace en Polderkampioenschappen

NOORDOOSTPOLDER - De stichting Combinerace Noordoostpolder organiseert voor de zestiende keer de Nederlandse kampioenschappen combinerace en de Polderkampioenschappen autocross.

De voorbereidingen zijn al geruime tijd geleden in gang gezet. Het bestuur en de vele vrijwilligers zijn er klaar voor om op 11 september de deelnemers en ruim 1.500 bezoekers te verwelkomen. Naast de vele bezoekers uit de Noordoostpolder komen er jaarlijks grote getalen supporters uit het hele land hun combinecoureurs aanmoedigen.

Gedurende de zomerperiode worden er door de gehele Noordoostpolder dorpscrossen georganiseerd. Lokaal wordt er hard gestreden om uiteindelijk gekwalificeerd te worden voor dé Polderkampioenschappen. De crossfinale waarin 64 deelnemers het tegen elkaar op gaan nemen.

Het evenement bestaat uit een zeer gevarieerd programma waarin verschillende klassen combines (standaard en specials) en auto´s (standaard, Sierra duo´s, driewielers en junioren) het tegen elkaar opnemen. Naast de vaste onderdelen van de cross is dit jaar het nieuwe onderdeel ´de familie caravanrace´ toegevoegd. Deelnemers crossen met hun ´sleurhut´ 10 ronden tegen elkaar waarbij de winnaar met caravan over de eindstreep dient te komen.

De uitdagende baan, waarbij de waterbak terug is van weggeweest, zal voor de nodige spektakel zorgen. Een DJ zal gedurende de hele dag het publiek amuseren met gezellige muziek.

Het evenement is de afsluiting van een periode van een grote hoeveelheid evenementen die in de Nooroostpolder worden gehouden. De organisatie is dan ook blij dat zij de week van het Pieperfestival groots kan afronden. De cross gaat dit jaar om 11:00 uur van start om het gehele wedstrijdveld van 30 combines en 70 auto´s en 10 caravancombinaties een plek te geven. De toegang voor alle bezoekers is vanaf 10:30 uur geopend. Toegangskaarten vanaf 12 jaar 10,- per persoon, toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.