Driepunter voor SV Urk, Flevo Boys ten onder in Genemuiden

URK / EMMELOORD - De eerste wedstrijd op eigen veld van het nieuwe seizoen is bijzonder succesvol verlopen voor SV Urk.

Het leverde het team van trainer Lucas Hoekman namelijk drie punten op in het duel met Excelsior’31. Tegen het slot van de eerste 45 minuten legden de gastheren de basis voor de overwinning. In de 42e minuut was het Lucas Nagel die op fraaie wijze het net vond. Twee minuten later verdubbelde Riekelt Nentjes de score en zette de 2-0 ruststand op het haperende scorebord. Na de hervatting haalde de thuisclub niet het niveau van voor de rust. De verdedigers lieten het echter niet verder komen dan een tegentreffer in de 57e minuut. Die kwam van de voet van Dylan Vosskuhler. En 2-1 eindstand betekende de eerste overwinning van SV Urk in hoofdklasse B.

Flevo Boys was zaterdag niet opgewassen tegen SC Genemuiden. De Emmeloorders leden op bezoek in Genemuiden een flinke nederlaag tegen een ploeg die de indruk wekt weer mee te gaan spelen in de bovenste regionen van de Hoofdklasse: 5-2.

Voor de toeschouwers was de wedstrijd een lust voor het oog. Er werd veel inzet getoond en verrassend ging dat gepaard met redelijk tot goed voetbal. De thuisploeg kwam na 26 minuten op voorsprong via aanvaller Danny Menting. Flevo Boys toonde veerkracht en kwam amper twee minuten alweer langszij dankzij Jan Stoker. Helaas voor de Boys voerde Genemuiden nog voor rust de druk op en liep het uit naar een 3-1 voorsprong. Omar Kavak maakte de 2-1 vanuit een rebound van een strafschop (Rosink stopte de inzet in eerste instantie), terwijl Jacco Riemens op slag van rust voor de twee doelpunten verschil (3-1) zorgde. Hij kopte raak vanuit een vrije trap.

Flevo Boys werkte weliswaar hard, maar bleek niet bij machte om Genemuiden af te stoppen. De thuisploeg was er via Kavak dichtbij, maar hij raakte de paal met een afstandsschot. De Boys bleven erin geloven en kwamen terug in de wedstrijd via Frank Post. Hij haalde uit en de bal ging via Christian Riemens het doel in: 3-2. Ruim een kwartier voor tijd wist Genemuiden de marge weer te vergroten via Martijn Jansen. Hij schoof de bal voorbij Rosink.

Negen minuten voor het einde maakte Kavak er met zijn tweede van de middag 5-2 van.