Orgelzomer Urk start met Arjan Breukhoven

URK - Tegelijk met Zingen in de Zomer start woensdag 13 juli ook de Orgelzomer 2016 in de Urker Bethelkerk: een serie van acht inloopconcerten op de woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.

Het wordt een concertserie waar orgelliefhebbers hun vingers bij af kunnen likken. Zeven concerten met klinkende namen uit de orgelwereld: Arjan Breukhoven (13 juli), Wim Magré (20 juli), Everhard Zwart (27 juli), Peter Eilander (3 augustus), Harm Hoeve (17 augustus), Minne Veldman (24 augustus) en Martin Mans (31 augustus). Daarnaast zorgt Dub de Vries op 10 augustus voor een middag met instrumentale en vocale verrassingen.

Op 13 juli wordt het eerste concert dus gegeven door de Rotterdamse organist Arjan Breukhoven, die jaarlijks meewerkt aan zo’n 450 concerten en diensten in heel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, Rusland en Australië. Hij brengt een fris en toegankelijk programma met de Dorische Toccata van Bach, de 5e Symfonie van Beethoven, een première van de Noor Mons Leidvin Takle, de Sabeldans van Chatschaturjan, enkele improvisaties en nog veel meer moois.

De toegang tot dit inloopconcert is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.