Optimaal festivalgevoel tijdens NOPPOP

BANT - Met natuurgebied Schoterveld als decor vond afgelopen zaterdag NOPPOP plaats. Jongens van de Nacht, de organisatoren, zijn tevreden: het was een gezellig feest dat nog beter werd bezocht dan vorig jaar.

Het ons-kent-ons gehalte tijdens het festival was hoog. De sfeer was gezellig en gemoedelijk. Aan jong en oud was gedacht middels een heel gevarieerd programma. Cocktails, een loungedek en hier en daar een kampvuur zorgden voor een echt festivalgevoel. De fraaie aankleding zorgde eveneens voor een relaxte sfeer.

Sebastiaan Labrie, vriend van NOPPOP, praatte alles vakkundig aan elkaar. De organisatoren hadden al aangekondigd dat NOPPOP dit jaar groter, beter en anders zou zijn. Dat klopte zeker. De ingang was verplaatst en de indeling van het festivalterrein gewijzigd. Zelfs een oude vintage romneyloods (gekocht via Marktplaats en opgehaald uit Brabant) was in ere hersteld en fungeerde als podium voor artiesten die akoestisch speelden.

Muzikale hoogtepunten waren deze zomeravond het optreden van de Spaanstalig band TenTemPies, Diss Nie Okay en Alice Springs. De Ierse pub midden op het terrein was een groot succes en feestzanger Jerick zorgde er voor dat het Feestvarken afgeladen vol was.

Natuurlijk had NOPPOP een spectaculaire slotact. DJ Jordy kwam met een nagebouwd watervliegtuig aanvliegen over het water. Genoemde DJ draaide het laatste uur de beste trance en dance muziek. De dansvloer bleef vol.

Rond 2.00 uur was het festival toch echt afgelopen. Er werd daarna goed gebruik gemaakt van de NOPPOP-camping bij vakantiepark Eigen Wijze. Ook in dit item van NOPPOP zit nog veel rek.

Volgend jaar zal het vijfjarige bestaan weer op een unieke manier gevierd worden. NOPPOP noemt zich niet voor niets het meest eigenwijze festival van Nederland.