Feestelijk afscheid op St. Martinusschool

VOLLENHOVE - De St. Martinusschool in Vollenhove nam donderdag 7 juli afscheid van directeur Marleen Aalberts. Veel kinderen, ouders, familieleden, leerkrachten en betrokkenen zwaaiden haar uit.

Circo Marleno

Hoewel een afscheid altijd de nodige emoties oproept, was het tegelijk een heel feestelijke dag. Er was namelijk ook circus op school. Het bovenbouwplein, omgetoverd tot een echte piste, bood podium aan professionele presentatoren, dansers, olifanten, leeuwen, sterke mannen, acrobaten, pantomimespelers, clowns, paarden, jongleurs, eenwielers, koorddansers, voetballers, goochelaars en tennissterren, die hun kunsten vertoonden op opzwepende circusmuziek.

Het publiek genoot met volle teugen, met als stralend middelpunt vertrekkend directeur Marleen Aalberts. Ruim zeven en een half jaar gaf ze met passie, karakter en saamhorigheid leiding aan de St. Martinusschool.

Na al die jaren werd het tijd voor een nieuwe weg in haar ontwikkeling. Haar directeurschap zet ze verder voort op de Dr. Schaepmanschool in Kampen. Jeanette Masteling neemt haar taak op de St. Martinusschool over.

Groep 8 zegt gedag

Ook groep 8 nam donderdag afscheid van de school. De zestien kinderen bedankten iedereen met een lied op de melodie van ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij: ,,Het was hier geweldig, op deze leuke school. Alle gekkigheid en grapjes, wat hadden wij een lol. Het was hier geweldig, op de leukste basisschool. We hebben veel geleerd, maar het zit er nu echt op.”