Grote namen op splinternieuw Wildeburg

KRAGGENBURG - Het nieuwe, meerdaagse festival Wildeburg barst vrijdag 15 juli los in recreatiegebied Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg.

Tot en met zondag 17 juli treden verschillende internationale DJ’s op zoals Michael Mayer, Extrawelt en Hot Chip. Daarnaast staan verschillende bands op het programma, zoals HATY HATY (Blaudzun en David Douglas), Gallowstreet en Say Yes Dog. In totaal spelen er meer dan zeventig acts op vier podia.

Het festival wordt georganiseerd door de makers van het populaire Into the Woods festival, wat ieder jaar binnen een mum van tijd uitverkoopt. De organisatie heeft in Netl De Wildste Tuin de juiste locatie voor hun nieuwe festival gevonden.

‘We hebben meer dan een jaar gezocht naar de perfecte locatie om ons droomfestival neer te zetten. Netl De Wildste Tuin is een ontzettend mooi gebied met strand, water, eilandjes, duinen en bamboebossen. Er komt een camping bij het festival en we kunnen doorgaan in de nacht, dit wilden we al heel lang’, aldus organisator Paul Niezen.

Het is de eerste keer dat er een festival plaatsvindt op Netl De Wildste Tuin. Kleinschaligheid staat centraal in Wildeburg; geen grote festivalweides en -stages, maar een pittoresk festivaldorp met vier intieme podia. Het festivalterrein gaat naadloos over in de camping, waar bezoekers van donderdag tot en met maandag terecht kunnen. De locatie is te bekijken in een spectaculaire drone video.

Netl de Wildste Tuin is van 14 t/m 18 juli helemaal gereserveerd voor Wildeburg en is dan alleen toegankelijk met een festivalticket. Meer informatie: www.wildeburg.nl.