Winnaars Young Masters competitie naar Spanje

LEEUWARDEN - De Young Masters competitie voor nieuwe mediakunst heeft een nieuwe hoofdprijs. De winnaars mogen een maand lang verblijven in de AADK Spain-kunstenaarsresidentie voor artistiek onderzoek en productie in de omgeving van de stad Blanca.

Maximaal drie winnaars van het Media Art Festival worden door een internationale jury en het publiek aangewezen om een maand in Spanje door te brengen. Zowel de reis, de artistieke coaching en het verblijf krijgen zij gratis.

Tijdens de residentieperiode ontwikkelen kunstenaars hun artistieke vaardigheden en inzichten verder. Daarbij worden zij begeleid door Abraham Hurtado en Elena Azzadín van AADK Spanje.

De resultaten van de werkperiode worden gepresenteerd in de expositieruimtes van het AADK hoofdkwartier Centro Negra in Blanca, op het Media Art Festival in Leeuwarden en op andere internationale locaties uit de uitgebreide netwerken van de samenwerkende organisaties.

Jonge mediakunstenaars die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Young Masters competitie worden uitgenodigd om vóór 15 juli documentatie te sturen naar mediaartfriesland@gmail.com. Geselecteerde kunstenaars nemen deel aan de Young Masters tentoonstelling in december 2016 in Leeuwarden.

Uit maximaal vijtien deelnemende kunstenaars worden drie winnaars geselecteerd voor het residentieprogramma bij AADK Spain, dat plaatsvindt tussen april en augustus 2017.

Media Art Friesland Foundation en AADK Spanje geloven sterk in directe lokale en trans-lokale samenwerking. Daarom hebben de organisaties besloten om samen te werken door expertise te delen en de schaarse productiebudgetten zo efficiënt en inspirerend mogelijk in te zetten.

Meer informatie: www.aadk.es en www.mediaartfriesland.nl