Gezelligheid, spektakel en veel publiek bij dorpsfeest Marknesse

MARKNESSE - Playbackavond hoogtepunt tijdens dorpsfeest

MARKNESSE Knutselen, playbacken, touwtrekken, kermis en een quiz: het kon niet op tijdens het dorpsfeest, of zomerfeest, in Marknesse afgelopen weekend. Voor jong en oud was er meer dan voldoende te zien en te beleven.

Het zomerfeest van Marknesse startte met de activiteitenmiddag voor de jeugd in de feesttent aan de Laagzijde. De kinderen van de onderbouw vermaakten zich opperbest met knutselen, schminken en allerlei andere attributen, de bovenbouwers gingen touwtrekken of bekers vullen met water om hiermee een emmer zo goed mogelijk te vullen.

In het centrum was er kermis en ook hier was het gezellig. Het stratenvolleybaltoernooi mocht maar liefst 32 teams inschrijven, die streden om een plaats in de finale op zaterdagmiddag.

Aan de brunch zaten 72 gasten, die allen vol lof waren over de heerlijke broodjes en soep. Tijdens dit onderdeel was er een quiz, verzorgd door Historisch Marknesse in woord en beeld. Deze commissie is momenteel bezig met het verwezelijken van het boek ‘Marknesse in 75 verhalen’, een lees-, kijk- en bladerboek, dat een mooie inkijk biedt in het dorp door de jaren heen.

MIX-ML, de Strandhoeve en SVM organiseerden gezamenlijk ‘Alles mag op donderdag’. Twaalf teams deden tijdens de gezellig avond diverse spellen, zoals een kaartenhuis in elkaar zetten, het Zweedse Ren en Timmerspel en woorden maken door middel van letterpakken. Het was nog niet zo eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen en de onderlinge competitie was groot.

De playbackshow op de vrijdagavond was een hoogtepunt. Maar liefst twaalf optredens van diverse artiesten, die veel hadden geoefend om hun nummer zo goed mogelijk uit te voeren. Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, genoot enorm van de diversiteit aan optredens. De eerste prijs, een gouden microfoon, was voor Evy en Isa van Veenendaal, die optraden als Anna en Elza uit Frozen. De jury was het er unaniem over eens dat zij met een 10+ de beste waren.

De zaterdag stond in het teken van de zomermarkt, de finale van het stratenvolleybaltoernooi en de dorpsloop, die voor de zestiende keer werd gelopen. Het stratenvolleybaltoernooi werd gewonnen door de Westervoor.

Bij de dorpsloop werd Jonah de Groot winnaar en Esmee Lassche was de snelste bij de meisjes. Jolien Scholtens en Albert Pieter Venema behaalden de overwinning als eerste Marknessenaar bij de volwassenen. Tijdens de slotavond in de feesttent liet de Friese band Exposure het publiek volledig uit hun dak gaan.

Het feest werd zondag besloten met een fiets- en motortoer en een wandeltocht. De tentdienst kreeg als thema ‘Kom het meemaken’ en stond onder leiding van Jan Piet Thibaudier en een koor van de kinderen van de drie basisscholen.