Michel en Lars pakken medaille op meerkamp in Ahoy

ENS - Michel Vos (17) uit Ens heeft afgelopen weekend een geweldige prestatie neergezet op het hoogst haalbare niveau in zijn leeftijdklasse. Hij behaalde een bronzen medaille tijdens de meerkampfinale in een volgepakt Ahoy in Rotterdam.

Ook Lars Vos deed het uitstekend. Hij behaalde in de klasse eredivisie, niveau 2, junior 1, de zilveren plak.

Michel en Lars hadden zich rechtstreeks gekwalificeerd voor de meerkampfinale in Ahoy. Om zich te plaatsen voor de toestelfinale van zondag, moesten zij zaterdag tijdens de meerkamp op een toestel bij de top-zes per toestel behoren. De twee werden begeleid door de trainers Michael Hollander en Robbert Jager van RKDOS.

"Het is ongekend dat zowel Michel als Lars op alle zes de toestellen overtuigend bij de top-zes horen. Ze turnen daardoor twee dagen achter elkaar alle toestellen", aldus trainer Michael Hollander, die onder de indruk was van de geleverde prestaties. Michel Vos werd tweede op het toestel sprong. Lars Vos wist op sprong en brug een zilveren medaille in de wacht te slepen.

"De verwachtingen waren vooraf hooggespannen en die verwachtingen kwamen uit. Ik ben echt enorm trots op de prestaties van Michel en Lars. Helden zijn het, met een enorm doorzettingsvermogen. Michel en Lars hebben vaker met succes in Ahoy gestaan en dat motiveert hun extra om mooi turnen te laten zien."