Nugter over EK: "Je hebt altijd kans"

Emmeloord - Met een afstand van 54.04 meter heeft Corinne Nugter voor de vierde keer de nationale titel op discus veroverd. "Ik ben heel blij dat ik weer heb gewonnen en dat ik het EK-ticket heb veiliggesteld."

De AV NOP-atlete had stiekem gehoopt verder te werpen, maar ze is niet ontevreden over de afstand. Het was de beste worp sinds haar persoonlijke record van begin mei. "Gelukkig bleef de regen uit. De wind zou gunstig zijn voor mij als linkshandige, maar in het stadion draaide de wind helaas, waardoor de rechtshandigen meer in het voordeel waren. Dat bleek ook wel, want veel meiden wierpen een pr."

Enige afstand

De concurrenten bleven weliswaar op enige afstand, maar kwamen dichterbij dan Corinne Nugter had verwacht. "De nummer 2 wierp in de 51 meter. Ze komen dichterbij en dat vind ik alleen maar leuk." En dan lachend: "Tenminste, als ze maar achter me blijven." De Nederlands kampioen discuswerpen werd ook nog geïnterviewd door NOS-verslaggever Leon Haan. "Ja, dat was wel gaaf, dat ze aandacht aan mij besteedden." Niet meer dan terecht als je viervoudig Nederlands kampioen bent. Corinne Nugter richt haar vizier nu op de Europese kampioenschappen, die ook in het Olympisch stadion in Amsterdam zijn. De beste twaalf van de kwalificaties, die op woensdag 6 juli zijn, plaatsen zich voor het hoofdtoernooi. Op vrijdag 8 juli staat discuswerpen op het programma. "Ik heb heel benieuwd naar de sfeer op dat toernooi. Ik heb er heel veel zin in." Het wordt het eerste individuele internationale toernooi bij de senioren voor haar.

Zware dobber

Plaatsing voor het hoofdtoernooi wordt een zware dobber, erkent Nugter. "Ik weet niet precies wie aan de start verschijnen, maar op basis van de pr’s sta ik niet heel hoog op de ranglijst. Maar goed, ik wil zo ver mogelijk werpen en dan zie ik wel waar het schip strandt." Ze wil graag richting de 60 meter en dat is niet gemakkelijk. "Dan moet ik op alle fronten – techniek, kracht, snelheid en explosiviteit – nog verbeteren. Op korte termijn moet mijn techniek nog stabieler worden." Veel werk aan de winkel dus voor de nationaal kampioen discuswerpen. "Ik hoop dat ik mezelf dit jaar nog kan verbeteren. Ik denk dat het er wel in zit." Op het EK dan maar? "Dat zou gaaf zijn. Twee jaar geleden was een worp van 53 meter voldoende voor een plek in de finale. Het is niet te voorspellen. En misschien is een nieuw persoonlijk record ook wel voldoende om de finale te halen. Je hebt altijd een kans." Harry de Ridder