Topscorer Loosman gaat voor de triple

Creil - "Lekker kontje, Jelle!" De teamgenoten van Jelle Loosman kijken lachend omhoog als hij op de lat gaat zitten met de Nopscorer-trofee in zijn handen. De spits van Creil scoorde 24 keer in de competitie.

De twintigjarige aanvaller wint de trofee voor de topscorer van de Noordoostpolder voor de tweede keer in successie. Moest hij de titel vorig seizoen nog delen met Edzo Kloosterboer (ex-RKO), dit seizoen is hij de one and only. Loosman bleef Marijn Brandsema van Tollebeek (19 goals) en Joep Henselmans van Tonego (18 goals) voor. Hij scoorde in de twee nacompetitiewedstrijden tegen IJVC vier goals. Frank van Bruggen, aanvoerder van Creil: "Jelle heeft niet echt een heel goed seizoen gedraaid. Er zaten wel goeie wedstrijden tussen."

"Dan stop ik"

"Als ik voor de derde keer topscorer word, mag ik de trofee dan houden? Ja? Dan stop ik meteen met voetballen, ha, ha. Ik wil ‘em graag voor de derde keer winnen. Gaat ook wel gebeuren. Kan komend seizoen in de 4e klasse al, zeker als de selectie fit is en we compleet zijn. Als ik de balletjes maar krijg, schiet ik ze er wel in. De nacompetitie en de oefenwedstrijden meegerekend heb ik er denk ik wel 40 in geschoten, maar ja, dat telt niet, hè? In de competitie had ik er ook wel 40 ingeschopt als we na de winterstop niet zoveel blessures hadden gehad. Jack van Dijk, Bernd Wuestenenk en Marc van Oers waren er lang niet bij. We speelden niet lekker, omdat we elke week in een andere opstelling moesten spelen."

Laatbloeier

  "Het klopt dat ik ben uitgenodigd voor een proeftraining bij Urk. Ik zou graag willen kijken of ik het kan, maar ik heb al gezegd hier bij Creil dat ik blijf. Mijn ploeggenoten zeiden: ‘Als jij en een paar anderen weggaan, zijn we terug bij af; jij bent een bepalende speler.’ En ik vind het bij Creil gezellig en leuk. Het is moeilijk om zo’n club los te laten. Ik ben blij dat we zijn gepromoveerd, dat heb ik zeker in mijn beslissing meegenomen. Als we niet waren gepromoveerd, had ik het bij Urk geprobeerd. Ik denk dat het er nu niet meer van gaat komen. Het is voor mij nu of nooit, over een paar jaar vind ik het al te laat. Waarom weet ik niet. In de jeugd had ik al hoger moeten voetballen, bij Flevo Boys of zo. Maar toen vond ik ook judo leuk en was ik vaak geblesseerd. Ik had toen niet de goede mentaliteit, daar komt het op neer. Ik ben een laatbloeier, ik word nog steeds beter."

Derde keer

"Als ik de trofee voor de derde keer win, zet ik de beker op het graf van mijn opa. Of ik geef de beker aan mijn oma. Opa, ook een Jelle, heeft mij bijna nooit zien voetballen. Hij heeft in het eerste van Urk gevoetbald en is erelid van Creil. Hij ging altijd bij het eerste van Creil kijken. Zijn zoons hebben de verwachtingen niet waargemaakt, maar ik, zijn kleinzoon, maak het wel waar."   Het klassement van de Nopscorer-trofee wordt bijgehouden door Erwin Zieleman van Poldercuptrofee.   Harry de Ridder