Team Kinderboerderij Emmelerbos speelt toernooi in tenue Flevo Boys

Emmeloord - Een team van Kinderboerderij Emmelerbos uit Emmeloord zal op zaterdag 4 juni meedoen aan een voetbaltoernooi bij vv Hierden. Het toernooi wordt georganiseerd door Stichting Philadelphia. Het team van Kinderboerderij Emmelerbos zal spelen in echte Flevo Boys tenues.

De kinderboerderij biedt dagbesteding aan mensen met een beperking. Zij worden begeleid in het verzorgen van de dieren. De cliënten, die grotendeels uit Emmeloord, komen hebben het regelmatig over Flevo Boys en aan het begin van de week is dat over het algemeen hét onderwerp waar over gepraat wordt. Voor het voetbaltoernooi konden de cliënten vanuit Philadelphia kiezen uit shirts van grote clubs als Ajax, PEC Zwolle en AZ, maar de cliënten van Kinderboerderij Emmelerbos spelen veel liever in een echt Flevo Boys tenue.

Aan het bestuur van Flevo Boys werd daarom gevraagd om enkele tenue’s beschikbaar te stellen voor dit toernooi. Natuurlijk wilden ze dat en deze week werden de spelers door kledingcoördinator Bart Abbes voorzien van passende Flevo Boys voetbalkleding, compleet met pet. Daarna gingen ze allemaal natuurlijk op de foto op het hoofdveld.

Er doen 27 teams aan het toernooi, dat in Hierden wordt gespeeld, mee. Dat zijn meer dan 500 deelnemers. De bekende oud-scheidsrechter Dick Jol zal enkele wedstrijden fluiten.