Textielexpositie 'Wat speelt er?' in Museum Nagele

NAGELE - Wethouder Haagsma opent zondag 5 juni om 15.00 uur de expositie ‘Wat speelt er?’ in Museum Nagele. Textielkunst Nu presenteert toont met deze expositie nieuw werk in het thema 'Orkest'.

Een orkest speelt allerlei soorten muziek, en dus zijn de textielen werken ook zeer uiteenlopend. De deelnemende kunstenaars zijn Cisca Anthonisse, Nynke Dorenbos-Hoekstra, Roos van Dijk, Mary Fennema, Stien Flipse, Dieuwke Frijda, Cootje Gijsberts, Appie de Haan, Hedwig Hartmans, Mathilde Jongbloed, Anje Koeslag, Wybrich de Man-Hornstra, Ria Migchelsen, Klaasje Mulder, Fokje van der Vlugt, Aly van der Vlugt en Martha de Vos-Hunneman.

De kunstenaars geven op 12 juni, 2, 3, 10 en 24 juli ook workshops in Museum Nagele. Op 19 juni is er een Meet & Greet. De expositie zelf is te bezichtigen van 2 juni tot en met 28 augustus 2016.

Textielkunst Nu is een groep vrouwen uit het hele land. Onder de vlag van Vrouwen van Nu maakt deze groep maakt eigentijds, beeldend werk in textiel. Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl.