Nieuwe film Christopher Nolan deels opgenomen in Flevoland en IJsselmeer

Emmeloord - URK - 'Dunkirk', de nieuwste film van regisseur Christopher Nolan, zal deels in Flevoland en aan het IJsselmeer worden opgenomen.  De opnames zullen met name ter hoogte van Urk plaatsvinden, langs de kust. Ook zullen er een aantal scenes op het IJsselmeer worden gefilmd. Volgens internationale media zullen de acteurs deze zomer naar Flevoland komen voor de filmopnames.

De opnames zullen met name ter hoogte van Urk plaatsvinden, langs de kust. Ook zullen er een aantal scenes op het IJsselmeer worden gefilmd. Volgens internationale media zullen de acteurs deze zomer naar Flevoland komen voor de filmopnames.
De film vertelt het verhaal van de legendarische evacuatie van geallieerde troepen uit de Noord-Franse stad Duinkerken in 1940. Honderdduizenden Britse en Franse soldaten wisten toen te ontkomen aan de Duitse legermacht die hen op de hielen zat. In 'Dunkirk' zijn onder andere rollen weggelegd voor Tom Hardy, One Direction-zanger Harry Styles, Oscarwinnaar Mark Rylance en Kenneth Branagh. 'Dunkirk' zal naar verwachting in de zomer van 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.