Staatsecretaris van Dam ontvangt lespakket van Boeren in Beeld

Emmeloord - De staatsecretaris van Economische zaken, Martijn van Dam, heeft donderdag 26 mei een gastcollege gegeven over het werk van de Europese Unie met betrekking tot het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Boeren in Beeld mocht tijdens dit gastcollege hun product, een agrarisch lespakket voor het primair onderwijs, aanbieden aan Van Dam. Boeren in Beeld is een studentbedrijf van CAH Vilentum Hogeschool in Dronten. Het bedrijf bestaat uit zes jonge agrarische ondernemers, die als visie ‘het verbeteren van het imago van de agrarische sector’ hebben. Met het lespakket willen de zes studenten de kennis over de agrarische sector in het primair onderwijs vergroten.

In vijf lessen worden plant- en diergroepen op een interactieve manier behandeld. Staatsecretaris Van Dam benoemde tijdens het gastcollege het belang van educatie over de agrarische sector. Het ministerie is op dit moment ook bezig met de ontwikkeling van lespakketten en ziet daarom het belang van het initiatief van Boeren in Beeld in. Het ontvangen lespakket wordt door Van Dam overgedragen aan het ministerie. Boeren in Beeld hoopt op een goede samenwerking.