Tiendorpen ook voor kabouters

Emmeloord - De jeugdvoetballers zijn zaterdag aan de macht. Maar liefst 130 jeugdelftallen doen mee aan het Tiendorpentoernooi voor de jeugd. Alle clubs uit de Noordoostpolder zijn van de partij.

Bert Meijer kan niet zeggen voor de hoeveelste keer dit toernooi wordt georganiseerd, maar al heel lang in ieder geval. "Toen ik in de jeugd zat, werd het al georganiseerd." En dat is inmiddels tientallen jaren geleden. Meijer is bestuurslid van de jeugdcommissie van sv Ens en organiseert samen met bestuursleden van de andere polderclubs het toernooi. "Twee keer per jaar komen we bij elkaar en dan verdelen we de boel. Dat overleg loopt altijd heel plezierig."

Kabouters

Primeur dit jaar: de kabouters, de allerjongsten, mogen ook meedoen. Zij spelen, net als je F’jes, hun wedstrijden in Kraggenburg. Zo organiseert elk dorp wedstrijden voor een leeftijdscategorie. De A-junioren spelen in Luttelgeest. In Emmeloord, waar de clubs veel jeugdelftallen hebben, zullen veel klasgenootjes tegen elkaar voetballen. Het jeugdtoernooi is populair weet Bert Meijer. "Alle dorpen doen altijd mee. Voor veel teams is dit het enige toernooi en een mooie afsluiting van het seizoen." Ook mooi: het poldertoernooi is goed voor veel kampioenen. Iedereen kijkt naar het toernooi uit, problemen zijn er dan ook zelden of nooit. "Er haakt op het laatste moment wel eens een team af, maar het toernooi gaat altijd door."