SSTK wil nog meer scoren tegen kanker

Emmeloord - "Veel te weinig mensen weten wat deze mooie stichting doet. We moeten nog meer ruchtbaarheid geven aan alle activiteiten", vindt Hans Merks van de stichting Scoren tegen Kanker.

Door Harry de Ridder De Tollebeker is sinds kort bestuurslid van deze stichting uit de Noordoostpolder. Komende zaterdag is het weer tijd voor het bedrijvenvoetbaltoernooi, dat net als Alpe d’HuZes is uitgegroeid tot een ware traditie. Het voetbal- en wielerevenement zijn de twee voornaamste activiteiten uit het programma van de stichting. Maar liefst 36 voetbalteams zijn van de partij op het terrein van SC Emmeloord. "Een mooi evenement dat veel geld genereert", zegt Merks. "Door de bijdrage van veel bedrijven kunnen we weer een aantal goede doelen ondersteunen." Het geld wordt bij elkaar gebracht door inschrijfgeld, kantineopbrengsten en een loterij.

Vol gas geven

Scoren tegen Kanker is een lokaal georiënteerde stichting. Evenementen en acties zijn gericht op de Noordoostpolder en omstreken, sponsors komen ook voornamelijk uit dat gebied. Hans Merks is een echte polderman, velen kennen hem van De Goede Aanloop in Tollebeek. "Ik houd niet van half werk, ik wil vol gas geven. Ervoor zorgen dat mensen beleving bij een evenement of actie krijgen." Het bedrijvenvoetbaltoernooi en Alpe d’HuZes zijn de uithangborden van de stichting, die echter veel meer doet. Denk aan de spinningmarathon, benefietavonden en de zalmactie rond de feestdagen. Al het geld wordt ingezet voor de strijd tegen kanker. Scoren tegen Kanker geeft geld aan Alpe d’Huzes, besteedt een deel aan verwendagen voor kankerpatiënten en ondersteunt onderzoek. Hans Merks werd gevraagd om in de stichting te stappen. Nu hij in het bestuur zit, gaat hij er voor de volle honderd procent voor. Scoren tegen Kanker kan nog beter onder de aandacht worden gebracht. De social media kunnen wat Merks betreft beter worden benut. Betrokkenheid en beleving zijn de toverwoorden in de strijd om aandacht voor Scoren tegen Kanker.

Met twee teams

Vorig jaar beklom Merks de beroemde Alpe d’Huez. Met twee teams van acht renners fietste Scoren tegen Kanker tienduizenden euro’s bij elkaar. Dit jaar lukt het niet om twee teams af te vaardigen, tot teleurstelling van Merks. "Ik wil graag dat ook dit evenement meer gaat leven. Ik heb gezegd: wat er ook gebeurt, volgend jaar gaan we weer met twee teams meedoen aan Alpe d’Huzes. Daar gaan we voor." Maar eerst wacht het bedrijvenvoetbaltoernooi. Het is al een groot evenement, maar net als bij de EO geldt: d’r kan nog meer bij. "Natuurlijk kunnen er meer teams meedoen, al moeten wel dan wel ook de velden van Flevo Boys gebruiken." Als het aan Hans Merks ligt, gaat dat zo snel mogelijk gebeuren. "Ik kan niet iets half doen." www.stichting-scorentegenkanker.nl