BEMU: Specialist in Valtra

Emmeloord - Het bedrijf heeft zich vooral gespecialiseerd in de verkoop, reparatie en onderhoud van Valtra Landbouwtractoren, maar ook voor alle Kuhn, Jako, Doosan en SBG producten kunt u er terecht.

Het bedrijf is al meer dan 25 jaar specialist in tractoren van het merk Valtra, ook na de veranderingen in het dealernetwerk van Valtra. Het werkgebied reikt verder dan de polder. “Dat heeft ons alleen maar kansen gebracht, omdat we nu ook wat verder weg mogen”, vertelt Jan Mulders.

Doordat het bedrijf zich volledig heeft gespecialiseerd in Valtra, komt de klant werkelijk niets tekort: Onderhoud. Reparatie. Verhuur. Grote voorraad. Het bedrijf biedt het allemaal op hoog niveau. Mulders: “We hebben 45 tractoren op voorraad. Voor een mechanisatiebedrijf een gigantisch aantal. De afzetmarkt beperkt zich niet slechts tot de regio. We gaan de hele wereld over. Met bijvoorbeeld oudere inruilers. Maar ook met jongere gebruikte. Dat is belangrijk voor de wisseling in de voorraad. Het wisselt snel.”

Service staat bij BEMU hoog in het vaandel. Doordat het bedrijf zich volledig heeft gespecialiseerd op Valtra, is de know how ontzettend groot. Het stukje service bestaat ook uit vier servicewagens. Daarmee kan in acute gevallen snel worden geschakeld en over worden gegaan op bijvoorbeeld reparaties op locatie. “Daarnaast hebben we twee vrachtwagens. Dat is ook belangrijk. Voor afleveringen op afstand maar ook voor service. Mocht een tractor dusdanig defect zijn dat-ie op locatie niet te repareren is, dan moeten we naar de werkplaats. De huidige tractoren mogen niet meer gesleept worden vanwege versnellingsbak constructies.”

De know how in Valtra van BEMU is een grote kracht van het bedrijf uit Marknesse. “We zijn met 11 man echt gefocust op de tractoren. Als daar iets mee is dan hebben we de kennis, de onderdelen en kunnen we snel schakelen. De tractoren worden steeds geavanceerder. Anders is het ook niet bij te houden. Onze service monteurs gaan regelmatig op cursus zodat ze up-to- date blijven met de huidige techniek, en onze klanten snelle en effectieve service kunnen blijven verlenen.”

Een klant kan altijd verder dankzij BEMU. “Als een klant hier een tractor koopt, kopen ze gelijk een stukje zekerheid. We kunnen altijd voor een oplossing zorgen bij een defect. Dat zorgt voor een stuk zekerheid in de bedrijfsvoering.”