SC Emmeloord wint weer eens: 3-0

Emmeloord - SC Emmeloord weet weer wat winnen is. Na vier nederlagen en twee remises won de nummer 5 van GAVC: 3-0. Niet dat het wat uitmaakt, want de Emmeloorders doen niet meer mee om de prijzen.

Toch, weer eens winnen na zes wedstrijden droog te hebben gestaan, dat is natuurlijk lekker. "Hopelijk volgen er nog twee leuke potjes", zei Harm van Wieren. De aanvoerder blikte terug op een seizoen, dat na de winterstop eigenlijk uitging als een nachtkaars. Halverwege stond SC Emmeloord keurig op een plek vlak achter de toppers in de 2e klasse K. "Toen dachten we: misschien pakken we nog een periodetitel en kunnen we het seizoen een mooi slot geven", aldus Van Wieren. Het mocht niet zo zijn. "We zakten snel op de ranglijst." Dick Schuurman was blij met de in zijn ogen verdiende overwinning. "We waren aan een zege toe." De coach zag een ‘open wedstrijd’, waarin topscorer Maarten Dekkers na lange tijd weer eens scoorde en de thuisclub weinig weggaf. "Goed voor het vertrouwen", concludeerde Schuurman. Hij zat er niet mee, dat zijn club al snel na de winterstop een toppositie uit beeld zag verdwijnen. "We zijn thuis dit seizoen ongeslagen en daar mogen we trots op zijn. De topclubs hebben hier niet gewonnen." Promotie is bij SC Emmeloord geen issue geweest. "In deze klasse bovenin meedraaien is prima. We willen zo hoog mogelijk voetballen, maar je moet ook realistisch zijn", zei Harm van Wieren.

Gewoon goed

De realiteit is dat SC Emmeloord zich na de promotie naar de 2e klasse niet hoeft te schamen voor de prestaties, die door de bank genomen gewoon goed zijn. Ook tegen GAVC uit Grou, van vergelijkbaar kaliber, liep het weer eens lekker. Maarten Dekkers opende de score in de 18e minuut met een goed, laag schot, waarna Rik Beekman, die weinig in het spel werd betrokken, er een paar minuten voor de rust 2-0 van maakte door in de rebound toe te slaan. In de tweede helft kwam de zege geen moment in gevaar. Spits Hans Langedijk tekende voor de derde treffer na goed werk van Maarten Dekkers. Resteren nog wedstrijden tegen MKV ’29 en vv Lemmer. Ondertussen is SC Emmeloord allang met de selectie voor volgend seizoen bezig. Er staan heel wat mutaties op stapel. De zondagclub gaat aan ervaring inboeten, want doelman Stefan van der Werff (verhuizing naar Zwolle), Ronald Kleiker (vindt het wel mooi geweest) en Wouter van der Velde (werk/privé) stoppen. En doelpuntenmaker Maarten Dekkers gaat voor een half jaar naar Madrid om stage te lopen. Ook een aderlating. Staat tegenover dat jong talent uit de polder naar SC Emmeloord komt. Ens, Espel en RKO gaan inleveren, dat staatzo goed als vast. Harry de Ridder