Het wordt nog spannend voor RKO

Rutten - Het wordt nog billen knijpen voor RKO, dat tegen concurrent VENO slechte zaken deed: 2-3. Nog twee wedstrijden hebben de Ruttenaren om te proberen de nacompetitie te ontlopen.

Eerst uit tegen Irnsum en de laatste wedstrijd thuis tegen VWC. Twee concurrenten waarmee RKO moet zien af te rekenen. Dat zal niet meevallen en aanvoerder Erik den Dekker was er direct na het eindsignaal niet gerust op. "Het wordt moeilijk. Irnsum en VWC zijn twee ploegen, die graag de lange bal hanteren en die van vechtvoetbal houden. Dat is niet in ons voordeel." "Het wordt nog heel spannend", gaf Peter van Beenen toe. De coach zag zijn ploeg worstelen en ten onder gaan. Hij zei voor het begin van de competitie al, dat handhaving in de 4e klasse een knappe prestatie zou zijn omdat RKO veel aan kwaliteit en scorend vermogen heeft ingeleverd. Kloosterboer en Dekkers zochten hun heil elders.

Echte degradatiewedstrijd

Van Beenen was niet tevreden over de wedstrijd tegen VENO, dat de overwinning met luid gejuich begroette. "Het was niet best, een echte degradatiewedstrijd. VENO was beter, speelde meer verzorgd." Wat ook niet meehielp was dat Chris Overgoor en Jacco Dekker ontbraken vanwege een schorsing. "We werkten hard, daar is niets mis mee, maar kwaliteit heeft gewonnen." Na een stroeve competitiestart kwam RKO steeds beter in vorm met een derde plaats als hoogste positie. Daarna ging het weer bergafwaarts met de huidige penibele positie tot gevolg. "Iedereen kan van iedereen winnen", aldus Van Beenen. "Op een gegeven moment zaten we in een flow, zat alles mee, ook het geluk." Dat goede gevoel is RKO inmiddels kwijt. "Voorin loopt bij ons geen doelpuntenmachine of een speler om wie alles draait. Als je geen vast recept hebt, gaan spelers zoeken. Veel spelers willen teveel doen en dan wordt het moeilijk", analyseerde Erik den Dekker, die zelf een ongelukkige wedstrijd speelde en ongewild een grote rol speelde bij de derde goal van VENO.

Grotere voorsprong

VENO kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Max Jongman. Op dat moment had RKO al twee honderdprocentkansen verprutst. En ja, dat treedt vaak de bekende voetbalwet in werking. Na rust zette RKO aan, maar kopte Mark de Boer zijn ploeg naar een grotere voorsprong: 0-2. RKO bleef knokken voor een beter resultaat en Mart Matthijssen scoorde tegen met een prima schot. Toen Erik den Dekker bij een terugspeelbal Stefan Vis over het hoofd zag, was het gebeurd ondanks een eigen goal van VENO: 3-2. Den Dekker: "We zitten niet op de nacompetitie te wachten. Dat is niet zomaar een gelopen koers." Peter van Beenen zag nog kansen. "We moeten constant scherp zijn en blijven. We zijn misschien wel eens te gemakkelijk geweest, dat weet ik niet. Als we voor elk punt vechten, kunnen we erin blijven." Harry de Ridder