Fietsexcursie door De Weerribben

OSSENZIJL - Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” houden zaterdag om 13.30 uur een fietsexcursie door de Weerribben onder leiding van natuurgids Bertus Otten.

De tocht voert van Ossenzijl naar de vogelkijkhut bij de Meenthebrug met uitzicht over de petgaten en de kans hier een ijsvogeltje te zien. Via de Boonspolder voert de route naar het Woldlakebos, waar de oorspronkelijke ontginning omstreeks 1958 is gestopt. De zandpaden voor de aanvankelijk geplande wegen, petgaten en legakkers voor de turf zijn hier nog duidelijk te onderscheiden. Onderweg bij een stukje nieuwe natuur is de kans groot tal van watervogels te zien, zoals de lepelaar, zilverreiger en oeverloper. De tocht gaat verder via de Vlodder naar de Tjaskermolen nabij het trilveen en daarna over het fietspad langs de Kloosterkooi (oude eendenkooi) via Kalenberg en de Kalenbergergracht terug naar Ossenzijl. De lengte van de fietstocht is ongeveer vijftien kilometer en is voor iedereen (jong en oud) goed te doen.

De start is bij de parkeerplaats bij Buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl. Informatie: Bertus Otten, telefoon 0561-451744, www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.